„Tai paaiškės per pagrindines sezono varžybas – Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės varžybas Vilniuje ir Lietuvos čempionatą Šiauliuose. Daugumos rungčių lyderiai neplanuoja žiemą startuoti, šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė dėl traumos praleidžia šį žiemos sezoną, lengvai šią žiemą yra numačiusi treniruotis Lina Grinčikaitė.

Šiemet dar nėra startavę sprinteris Rytis Sakalauskas, šuolininkas į tolį Darius Aučyna. Laukiam jų pirmųjų rimtesnių startų ir tada matysim. Kiek žmonių vyks į Geteborgą, išsamiau galėsime pasakyti po sausio 26 dieną įvyksiančių Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės varžybų. Kas šią žiemą gerai atrodys, kieno sportinė forma bus geriausia, tą ir deleguosime. Manau, kad komandą sudarys kokia penki-šeši sportininkai“, - teigė ji.

- Ar per LLAF taurės varžybas galima tikėtis gerų rezultatų?

- Sunku pasakyti. Mūsų sportininkmų labai sunki laukia vasara, todėl natūralu, kad po olimpinių žaidynių atletai per anksti nenori forsuoti rezultatų, siekti geros sportinės formos.

- Kalbama, kad puikiai atrodo iš pagrindų renovuotas Šiaulių lengvosios atletikos maniežas. Ar Lietuvos lengvosios atletikos federacija jį žada tinkamai išnaudoti?

- Be abejo, taip. Jau vasario 9 d. vyks oficialus Šiaulių lengvosios atletikos maniežo atidarymas, ta proga bus surengtos ir varžybos. Vasario 15-16 d. tenai vyks ir Lietuvos uždarų patalpų čempionatas. Šiauliečiai daug padarė, kad jų lengvosios atletikos maniežas iš pagrindų pasikeistų, dabar jiems atiduodame savo duoklę ir žiemos čempionatą nutarėme surengti Šiauliuose.

Ateityje, manau, ten bus galima organizuoti ir treniruočių stovyklas. Be Klaipėdos, Kauno ir Šiaulių maniežų, daugiau maniežų kaip ir neturime, nes Vilniaus lengvosios atletikos maniežas neatitinka net minimalių reikalavimų - bėgimų takai nudilę, viskas apleista, įrenginį reikia renovuoti, atgaivinti. Tačiau kada tai bus padaryta, - sunku pasakyti.

- Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis yra pasakęs, kad šalies rekordai kasmet negimsta. Ar šią žiemą jų galima tikėtis?

- Rekordų, gerų rezultatų tikrai tikimės. Laukiame, kada žiemą pradės rungtyniauti pasaulio jaunimo vicečempionė trišuolininkė šiaulietė Dovilė Dzindzaletaitė, kurį šį savaitgalį bandys jėgas tarptautinėse varžybose Latvijoje. Tai bus jos pirmasis startas šiemet. Nemažas viltis siejame su jaunimu, kuriam šie metai yra labai svarbūs – laukia įvairių amžiaus grupių Europos čempionatai, pasaulio jaunių čempionatas. Manau, kad rekordų tikrai sulauksime – jei ne žiemą, tai vasarą tikrai.

- Ar didelė grupė lengvaatlečių kartu su Virgilijumi Alekna dabar treniruojasi Spaloje (Lenkija)?

- Ne, tenai sezonui rengiasi mūsų metikai – be Virgilijaus Aleknos, treniruojasi Andrius Gudžius, Mantas Jusius ir jaunasis Domantas Poška, kuris rengiasi pasaulio jaunių čempionatui. Metikams žiemą varžybų nėra, o ir treniruočių sąlygos kuklios, todėl metikai ir išvyko treniruotis į Lenkiją, kur bus iki vasario 2 d.

- Stebėjote Vilniaus lengvosios atletikos žiemos čempionatą, kuris baigiasi šiandien, kaip jį vertinate?

- Normaliai, vieni sportininkai sezoną praleidžia, kiti nusprendė, kad jiems rungtyniauti dar anksti. Čempionate buvo puiki galimybė pasireikšti jauniems lengvaatlečiams. Džiaugiuosi, kad mūsų trenerių gretas pamažu papildo jauni treneriai, tačiau jiems dar reikia laiko, nes gerais treneriais per dieną netampama.

Daug tikimės iš trenerių kalvės - Lietuvos sporto universiteto, viliamės, kad jis parengs ir gerų lengvosios atletikos trenerių. Norai, gal būt, ir yra, bet nėra sąlygų, savivaldybės neduoda etatų. Tačiau šioks toks judėjimas jau prasidėjo, manau, kad jau netolimoje trenerių atsiras daugiau.

- Sportinę karjerą baigė talentingas sprinteris vilnietis Martas Skrabulis, kuris pradėjo dirbti treneriu. Tačiau ne lengvosios atletikos, o ... krepšinio ...

Taip. Jis nutarė save išbandyti ir nuo šiemetinio sezono Vilniaus „Kibirkšties“ moterų krepšinio komandoje yra atsakingas už žaidėjų bendrą fizinį pasirengimą. Nežinau ar jis visam laikui, ar tiktai laikinai paliko bėgimo takelį. Martas turi įsigijęs ekonomisto diplomą Vilniaus universitete, jam reikalinga trenerio licenzija, todėl neaišku, kaip viskas klostysis toliau. Gal ateityje jis ateis ir į lengvąją atletiką.