Dėl šios priežasties turėjusios vykti slalomo milžino rungties varžybos perkeliamos į ketvirtadienį, o trečiadienį bus surengtos slalomo lenktynės, kurių trasa trumpesnė ir mažesnis greitis.

Antradienį ant šlaito, kuriame trečiadienį prasidės Lietuvos čempionato medalių dalybos, surengta slalomo treniruotė. Įveikęs trasą ne vienas kalnų slidininkas mėgino atgauti kvapą.

"Trasa - tarptautinio lygio, joje - net 60 vartų. Be to, dėl nuolatinio snigimo susidarė neįprasta danga - labai daug puraus sniego, o po juo - kietai suplūktas. Daliai čempionato dalyvių tokio statumo šlaitas ir tokia ilga trasa yra didžiulis iššūkis. Jei daugumai pavyks įveikti tokią trasą, reikės tik pasidžiaugti", - teigė Lietuvos kalnų slidinėjimo rinktinės treneris Audrius Santackas.

Absoliučių šalies čempionų titulus, pernai iškovotus kitame Italijos kalnų kurorte Pincolo, gins 21 metų Karolis Janulionis ir 13-metė Eglė Augustaitytė.

"Bus labai sunku", - neslėpė K. Janulionis, paklaustas, ar pasiryžęs ketvirtus metus iš tapti absoliučiu Lietuvos čempionu.

Pagrindinis K. Janulionio konkurentas šalies pirmenybėse - 17-metis Aivaras Tumas.

"Antradienį per treniruotę matavome kai kurių sportininkų trasos įveikimo laiką. Karolis ir Aivaras buvo akivaizdžiai greitesni už kitus. Tačiau tai - tik treniruotė. O per varžybas labai daug lems ne tik meistriškumas, bet ir psichologija. Be to, labai svarbus - fizinis pasirengimas", - aiškino A. Santackas.

K. Janulionis ir A. Tumas į Kronplacą atvyko iš Turnau (Austrija). Ten jie sėkmingai startavo tarptautinėse slalomo rungties varžybose. Jose K. Janulionis pasiekė asmeninį rekordą - pelnė 111,53 Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) taško. Šie taškai skaičiuojami pagal atsilikimą nuo lyderio. Kuo geresnis rezultatas, tuo mažiau taškų. A. Tumas surinko 135,86 taško. Tai vienas geriausių jo kada nors pasiektų rezultatų.

Moterų varžybų favorite absoliučioje įskaitoje treneris vadina 18-metę Ievą Januškevičiūtę, kuriai šis sezonas - sėkmingiausias jos sportinėje karjeroje. Kalnų slidininkė atkeliauja iš FIS stovyklos, vykstančios už maždaug 60 km nuo Kronplaco.

"Ieva turėtų būti stipriausiai. Tačiau varžybose gali įvykti bet kas - prognozuoti neįmanoma", - apsidraudė A. Santackas.

K. Janulionis, A. Tumas ir I. Januškevičiūtė rengiasi vasario viduryje Šladminge (Austrija) vyksiančiam pasaulio kalnų slidinėjimo čempionatui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)