„Turėčiau gimdyti gruodžio 29 dieną. Bet sunku iš anksto programuoti, kada panorės, tada pasibels“, - lapkričio pabaigoje kalbėjo 1999 m. pasaulio čempionė, pernai nusprendusi baigti įspūdingą dviratininkės karjerą.

Tomas gimė gruodžio 15 d. 23 val. 28 min. Italijos laiku Pešos mieste.

Pasak Italijoje su vyru Roberto Rossi įsikūrusios 37 metų E. Pučinskaitės, kūdikio laukimas pralėkė be jokių komplikacijų

„Laukiuosi berniuko, visos mintys ir svajonės sukasi tik apie jį, dabar jis – mūsų šeimos čempionas. Jaučiamės gerai – tiek aš, tiek mano beisispardantis vyrukas, kuris auga kartu su mano pilvu. Tad finišo linija artėja, bet kol jos nekerti, neskubi džiaugtis“, - vaizdžiai kūdikio laukimą nupasakojo įvairiems Italijos leidiniams apie dviračių sportą rašanti lietuvė.

Ji su vyru jau išrinkto į pasaulį besibeldžiančiam pirmagimiui vardą: „Norėjau, kad vardas būtų tariamas lietuviškai. Todėl nutarėme, kad bus Tomas“.

Besilaukdama E. Pučinskaitė nemažai patarimų apie nėštumą ir artėjantį gimdymą išgirdo iš savo bičiulės, kitos buvusios Lietuvos dviratininkės Modestos Vžesniauskaitės-Salemi, šių metų vasario 2-ąją pagimdžiusios sūnų Leonardo. Ji su savo sutuoktiniu italu Corrado Salemi gyvena Monake.