G. Postiglione Trakuose stebėjo Lietuvos irkluotojų pratybas ir konsultavo geriausius mūsų šalies šios sporto šakos atletus.

Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) vadovai nori, kad itin patyręs specialistas ir nuolat talkintų mūsų šalies olimpinės rinktinės irkluotojams.

„Per Londono olimpines žaidynes Giovannis Postiglione buvo Graikijos irklavimo rinktinės vyriausiasis treneris. Jo dėka irklavimas Graikijoje labai suklestėjo, įsiveržė į pirmaujančių sporto šakų gretas. Su šiuo didelio meistriškumo treneriu pažintis buvo užmegzta šiemet per Europos čempionatą Italijoje.

Federacijai kilo mintis, ar jis negalėtų konsultuoti mūsų irkluotojų. Ar Giovannis Postiglione taps Lietuvos olimpinės rinktinės konsultantu, dar neaišku – viskas priklausys nuo pinigų, kurių teks ieškoti. Būtų nuostabu, jeigu jis galėtų padėti mūsų irkluotojams“, - sako Lietuvos irklavimo federacijos generalinė sekretorė Inga Okulevičienė.

Geriausias 2011 m FISA treneris Lietuvoje vieši iki šeštadienio. Jis suistiko su LIF prezidentu Dainiumi Pavilioniu, Lietuvos edukologijos universiteto sportininkų testavimio laboratorijos vadovu Juozu Skernevičiumi, kitais specialistais ir sportininkais.