Vietoje energija pulsuojančių roko grupės „Scorpions“ melodijų – spalvinga ir Lotynų Amerikos šokių ritmais persipynusi 2011 metais sukurto animacinio filmo „Rio“ muzikos aranžuotė.

Kompozitorius Audrius Balsys „Žuvėdros“ šokėjams parengė naują išbandymą.

Beveik metus ruoštos programos „Rio“ premjera praėjusį šeštadienį įvyko Vilniuje per tradicinį tarptautinį sportinių šokių festivalį „Lithuanian Open 2012“. Kartu tai buvo generalinė repeticija prieš gruodžio 8 d. Brėmene (Vokietija) vyksiantį pasaulio čempionatą.

„Jaudinomės visi – ir šokėjai, ir aš. Kaip pavyko premjera? Čia – menas, jame ribų tobulėjimui nebūna. Dar turime kelias dienas šlifavimui, jomis ir pasinaudosime“, – pasirodymą įvertino ilgametė ansamblio vadovė Skaistutė Idzelevičienė.

Anot jos, teko kaip reikiant pasidarbuoti, kol gimė naujoji „Žuvėdros“ programa, su kuria Lietuvos atstovai mėgins pelnyti jau aštuntą pasaulio čempionų titulą ir apginti 2011-ais Vilniuje iškovotus nugalėtojų laurus.

„Labai sunku surasti tinkamą muziką Lotynų Amerikos šokiams. Ji turi būti žinoma publikai, „vežanti“. Muziką iš filmuko „Rio“ pasiūlė buvusi mūsų šokėja. Programos „James Bond“ muzika buvo vienokia, „Uragano“ – visai kitokia. Negalime būtų visą laiką vienodi, reikia keisti stilių, todėl pagalvojau, kad pats laikas sušokti pagal grynai Lotynų Amerikos stiliaus ritmus“, – pasakojo S. Idzelevičienė.

Paveržti čempionų titulą iš lietuvių Brėmene mėgins tradiciniai konkurentai: Brėmeno ir Diuseldorfo (abu – Vokietija), Tiumenės (Rusija) ansambliai. Nors šįkart šokti teks svetimoje teritorijoje, S. Idzelevičienė patikino, kad klausti apie „Žuvėdros“ siekius nėra prasmės.

„Kaip tai kokie tikslai? Aišku, gali nepasisekti, šokėjai gali paslysti, bet mes sau keliame tik aukščiausius tikslus“, – pabrėžė „Žuvėdros“ vadovė.

Į Vokietiją „Žuvėdra“ išskris lėktuvu penktadienį. Pasak S. Idzelevičienės, dabar ansamblyje šoka brandaus amžiaus šokėjai, todėl ne vienam jų šis pasaulio čempionatas bus paskutinis. Pirmenybėse dalyvaus ir antroji „Žuvėdros“ komanda, atliksianti programą „Viva Espana“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)