Lietuvos čempionai Ukrainoje pralaimėjo 24:29. Namie klaipėdiečiai buvo laimėję 27:22 ir pateko į turnyro aštuntfinalį, kadangi svečiuose įmetė daugiau įvarčių nei varžovai.

Rungtynės buvo labai įtemptos. Ypač nervinga jų pabaiga. "Dragūnas", likus žaisti 40 sekundžių, nusileido varžovams 4 įvarčiais ir kontroliavo kamuolį, tačiau jį prarado, ir ukrainiečiams pavyko sulyginti bendrą rezultatą.

Tą lygų rezultatą - pergalingą klaipėdiečiams - per likusį laiką jie išlaikė.

"Vyrai parodė tokį charakterį, kad būtumę ne tik rankinį, bet ir karą prieš Ameriką laimėję... Viskas buvo varžovų pusėje: meistriškumas, pinigai, profesionalumas, bet nugalėjo mūsų charakteris", - kalbėjo "Dragūno" treneris A. Juškėnas iš Zaporožės ligoninės.

Ten po rungtynių komanda nuvežė paskutinėmis rungtynių akimirkomis traumą gavusį vartininką Aistį Pažemecką - vieną geriausių rungtynių žaidėjų. Įtariama, kad A. Pažemeckui nutrūko sausgyslė.

Negalėjo baigti mačo Jonas Truchanovičius. Pasak A. Juškėno, kietas žaidimas vyko nuo pirmos rungtynių minutės.

"Trečiadienį mes sužaidėme su "Granitu" Kaune ir tiesiai iš ten išvykome autobusu į Zaporožę. Čia mums suteikė puikias sąlygas: geras viešbutis, geras maitinimas. Mūsų komandoje - tik du profesionalūs rankininkai. Kiti dirba arba studijuoja. Prieš pirmas rungtynes su ZTR Kalipėdoje treniruotėje buvo 9 žaidėjai. Kiti atidirbo, kad galėtų važiuoti į Zaporožę," - kalbėjo "Dragūno" treneris.

Rezultatyviausias "Dragūno" gretose buvo Benas Petreikis, įmetęs 9 įvarčius.

"Manau, kad mes tiesiog labiau norėjome laimėti. Kovojome dėl kiekvieno kamuolio, nies kitaip - jokių galimybių neturėjome. Ir antras rungtynes paeiliui mūsų pusėje buvo fortūna," - komentavo mačą rezultatyviausias Klaipėdos komandos rungtynių žaidėjas.