Pats 40-ies metų V. Alekna patvirtino funkcionierės žodžius.

„Tai nebuvo jokia paslaptis. Aš juk niekada tvirtai nesakiau, kad baigiau sportuoti. Galvojau dalyvauti dešimtame savo pasaulio čempionate. O jei jau važiuoti į pasaulio čempionatą, tai ne šiaip sau, o pasistengti pasirodyti kuo geriau ir jam pasiruošti. Todėl be pasaulio čempionato bus dar ir kitų varžybų – kaip pasiruošimo pirmenybėms“.

Vienos iš tokių bus „Deimantinės lygos“ varžybos – komercinis geriausiųjų pasaulio lengvaatlečių turnyras. V. Alekna pripažino, kad dalyvaujant jame galima užsidirbti pinigų, tačiau neišskyrė finansinio uždarbio reikšmės.

„Suprantama, kad Deimantinėje lygoje galima užsidirbti. Bet ir pasaulio čempionate – taip pat“, – kalbėjo atletas.

V. Alekna dirba Vidaus reikalų ministerijoje patarėju sporto klausimais.

Tačiau po Seimo rinkimų pasikeitus šalies vyriausybei, pokyčiai gali paliesti ir VRM.

„Aš nesu politinio pasitikėjimo pareigūnas. Bet, manau, reikia palaukti, kai naujoji valdžia galutinai susiformuos. Tada matysime, kaip išsispręs mano klausimas“, – kalbėjo tituluotasis disko metikas.

Dukart pasaulio čempionas V. Alekna dabar neatmeta galimybės dalyvauti ir 2016-ų Rio da Žaneiro olimpiadoje.

Kitą sezoną praleis daugiakovininkė Londono olimpiadoje užėmusi penktąją vietą 33-ejų metų Austra Skujytė. Ji ketina sukurti šeimą.

„Bet ji turi labai rimtus ketinimus startuoti 2016-ų metų olimpinėse žaidynėse“, – apie vieną Lietuvos lengvosios atletikos lyderių kalbėjo N. Medvedeva.