Iššūkis

Tarp aktyviai laiką leisti mėgstančių žmonių Dipolis – jau gerai žinomos įvykis, simboliškai uždarantis irklavimo sezoną. Šios varžybos tai daugiausia iššūkis prieš save, o ne prieš kitus. Ne kiekvienas gali ištverti stingdančią nakties vienatvę, vietomis šniokščiančią Neries upę ar joje atsirandančias kliūtis bei netikėtai iš vandens išnyrančius bebrus. Maždaug 170 km atstumas nuo Vilniaus iki Kauno savaime jau yra nemažas išbandymas net patyrusiems sportininkams, o dar pridėkime lapkričio šaltuką bei daugiau nei pusę atstumo lydinčią tamsą ir gausime tikrai iššūkio vertą derinį. Tačiau nėra nieko neįmanomo - tai rodo buvusių dalyvių patyrimai, įveikti kilometrai ir noras sugrįžti.

2011 metų „Dipolio iššūkyje“ dalyvavo ir trys moterys, dvi iš jų plaukė vienvietėmis baidarėmis. Dalyvė Daiva irklavo be jokio išankstinio pasiruošimo ar papildomų treniruočių ir per 12 val. 25 min. pasiekė už maždaug 88 km. esantį ketvirtąjį kontrolinį punktą. Ar ne puikus pavyzdys, kad reikia tik turėti noro, tikslą ir ryžto jo siekti?!

Istorija

Jau pirmaisiais metais stipriausieji dalyviai maloniai nustebino organizatorius distanciją įveikdami per kiek daugiau nei 14 val. Pernai Arūnas Dubauskas dar pagerino rezultatą ir finišą pasiekė per 13 val. 33 min. Šiais metais vėl tikimasi rezultatų pagerinimo, tačiau tai priklauso ne tik nuo dalyvių fizinio pasiruošimo, bet ir nuo gamtos draugiškumo. Žvarbus oras ar nusekusi upė sunkina užduotį pagerinti rekordą, kad ir koks stiprus būtum.

Pirmajame Dipolyje startavo 34 dalyviai, iš jų 26 pasiekė finišą, antrajame iš 27 startavusių – 16, visi tilpo į 24 val. laiko limitą. Kaimynai latviai ir estai kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet atvyksta išbandyti savęs, įveikti iššūkį ir pagerinti ankstesniais metais pasiektus rezultatus.

Iš pirmo žvilgsnio atrodytų, jog su dviviete baidare plaukti lengviau tiek fiziškai, tiek psichologiškai, tačiau statistika rodo, kad itin mažėja dalyvių, plaukiančių ne po vieną. Plaukdamas vienas, puikiai žinai, kurioje vietoje buvo sunku, kurioje palūžai ar kaip tik atsilaikei, kai kelionė dviese gali tapti tik sunkesnė.

Naujovės

Šiais metais organizatorių pateikta naujovė – komandinis plaukimas. Renginio idėjos iniciatorius ir pagrindinis organizatorius Linas Samaška sako, kad norisi, jog kiekvienas bent šiek tiek judantis pilietis nepabijotų išbandyti savo jėgas. Po pirmųjų maratonų ne vienas prisipažino, kad nori sudalyvauti, stebi kaip plaukia kiti, bet vis nesiryžta nepasitikėdami savo jėgomis. Todėl ir gimė mintis šiek tiek lengvesniam „Dipoliuko iššūkiui“, kuomet komandos nariai trasą gali įveikti bendromis jėgomis, pasikeisdami kontroliniuose punktuose.

Prizai tradiciškai – itin vertingi ir kuriantys dar didesnę motyvaciją užbaigti trasą. Praėjusių metų rekordą pagerinusiam ekipažui(-ams) atiteks 1000 litų, naują rekordą pasiekusiajam (greičiau nei 12 val. 11 min. 10 s.) – dar 1000 Lt.

Kiekvienas ankstesnių metų dalyvis, pagerinęs savo laiką, gaus firminių „Dipolio iššūkio“ dovanų. Visi pasiekę finišą dalyvaus loterijoje vienviečiam kajakui laimėti. Kiekvienas dalyvis bus apdovanotas diplomu ar atminimo raštu ir medaliu, kad dar ilgai galėtų prisiminti patirtas akimirkas! O kur dar „Polar“ širdies ritmo monitoriai, turizmo prekės, kvietimai apsilankyti pirtyje, papietauti bei nemokamas dalyvavimas kituose renginiuose.

Dalyviai

Nesvarbu, kas tu - vadybininkas ar įmonės vadovas, vyras ar moteris, irkluotojas profesionalas ar gero oro turistas, svarbu esi pilnametis ir turi norą įveikti šį iššūkį! Kiekvienas dalyvis plaukdamas turi savo tikslą. Vieni siekia pagerinti asmeninį ar kitų dalyvių pasiektą rekordą, kiti nori sužinoti, kiek laiko gali praleisti su savimi nakties ramumoje ir kiek kilometrų įveikti, treti tiesiog pasineria į nutrūktgalvišką nuotykį.

Pasirink tau labiau tinkančią plaukimo priemonę – baidarę ar kanoją, vienvietę ar dvivietę. Jei irkluodamas finišą pasieksi greičiau nei per 17 val. – įrodysi visiems, kad tikrai esi „kietas“, tilpsi į 24 val. – bus irgi neblogai, nepasieksi finišo – žinosi savo galimybių ribas ir galėsi grįžti kitais metais.

Vieta ir laikas

2012 m. lapkričio 9-10 d. Startas - lapkričio 9 d., 18:00 val. nuo Vilniaus miesto žaliojoje zonoje prie Baltojo tilto esančio smėlio paplūdimio, Upės g., ties viešbučiu „Radisson Blu Hotel Lietuva“. Finišas – Kauno Vilijampolės tiltas arba ten, kur pasiduosi. Apdovanojimai – 18:00 val., finišo vietoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)