Turnyro nugalėtojams tapo Olandijos (7 tšk.) 17-mečiai, 2:1 (0:1) privertę pasiduoti antroje pozicijoje likusius Belgijos (6 tšk.) bendraamžius.

Galutinė trečios grupės turnyro lentelė:


1.Olandija32104:27
2.Belgija32018:26
3.Latvija31022:73
4.Lietuva30120:31

Į kitą 2013 metų Europos 17-mečių futbolo čempionato atrankos etapą pateko dvi geriausios grupės komandos.

Pasak Lietuvos futbolo federacijos, birželio mėnesį lietuviai buvo nugalėję latvius Baltijos taurės turnyre. Tačiau šį kartą varžovai įmušė įvartį jau vienoje pirmų savo atakų. Tai buvo skaudus smūgis mūsiškiams, kurie persigrupavo antrame kėlinyje, tačiau atakoms vis pritrūkdavo tikslumo ir latviai išsaugojo savo persvarą.

„Greitas įvartis mus išmušė iš vėžių. Vaikinai pasimetė, pirmame kėlinyje žaidimas išsiderino, rungtyniavome per daug individualiai. Per pertrauką pavyko suburti komandą kovai. Antrame kėlinyje spaudėme varžovus, turėjome progų. Tačiau nepavyko įmušti“, - sakė rinktinės vyriausiasis treneris Vytautas Vaškūnas.

Jo teigimu, komandai akivaizdžiai trūko vieno lyderių Skirmanto Rakausko, kuris dvikovoje su olandais patyrė traumą. Ne iš gero gyvenimo tarp atsarginių rungtynes pradėjo ir kapitonas Domantas Šimkus.

„Jis nebuvo spėjęs atsigauti po ankstesnių rungtynių, todėl planavome jį leisti antrame kėlinyje. Galbūt dėl to suklydau, nes Domantas yra komandos emocinis lyderis ir pradžioje jo stigo“, - pripažino V. Vaškūnas.

Apibendrindamas atrankos ciklą, treneris neturėjo priekaištų auklėtiniams.

„Penkis iš šešių kėlinių demonstravome tikrai gero lygio futbolą. Lygiosios su olandais nebuvo atsitiktinumas. Deja, supratau, kad nuo istorinio rezultato iki nesėkmės tik vienas žingsnelis. Tai buvo rungtynių su latviais pirma pusė“, - kalbėjo V. Vaškūnas - Vis dėlto, dėkoju komandai už tuos penkis kėlinius. Ši komanda tikrai turi potencialo ir tikiu, kad ateityje pasieks gerų rezultatų“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)