Toks šou dviračio sporto čempionatuose – naujovė. „Stebėjome buvusius Europos dviračių treko čempionatus Lenkijoje ir Nyderlanduose. Niekur tokios ceremonijos nebuvo. Mes norime parodyti, kad rengiame ne šiaip sau čempionatą, o dviračių treko šventę“, - sakė Europos dviračių treko čempionato vykdantysis direktorius Eugenijus Ivanauskas.

Atidarymo ceremonijoje, kurią vedė Jonas Radzevičius, dalyvavo pučiamųjų orkestras, būgnininkai, šokėjos, žymūs asmenys. Specialiai ceremonijai sukurta muzika pagal žinomą legendinės grupės „Queen“ dainą „Bicycle Race“.

„Tikimės, kad čempionatas jo svečiams įsimins ne tik sportiniais rezultatais, bet ir organizavimo lygiu bei puikia atmosfera“, - teigė E. Ivanauskas.

Iškart po atidarymo ceremonijos prasidės pirmos čempionato dienos finalo važiavimai.

Senojo žemyno pirmenybėse dalyvauja 17 sportininkų, dalyvavusių Londono olimpiadoje, keli Europos ir pasaulio čempionatų nugalėtojai, taip pat ryškiausios Lietuvos dviračių treko žvaigždės. Pasaulio čempionė Simona Krupeckaitė sako, kad nors visas dėmesys buvo sutelktas Londono olimpiadai, tačiau ir Europos čempionate bus siekiama iškovoti aukščiausius apdovanojimus.

Lietuvos moterų dviračių treko rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Jakimavičius tvirtina, kad komanda šiam čempionatui ruošėsi ir Lietuvoje, ir stovyklose užsienyje. Treneris džiaugiasi, kad rinktinėje nėra jokių praradimų. Visos sportininkės pasiruošusios kovoti dėl medalių. Pasak Europos dviračių sporto sąjungos techninio direktoriaus Enrico Della Casos, jei Europos čempionatas praeis sėkmingai, Panevėžiui gali būti patikėtas ir pasaulio čempionato organizavimas.

Penktadienį prasidėjęs Europos dviračių treko elito čempionatas truks tris dienas, ir baigsis sekmadienio vakare - 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)