Dvejus pastaruosius metus „Gintarinės jūrmylės“ bėgimus laimėjęs ukrainietis nejuokais įsiutino garsiausią Lietuvos maratonininkę.

Kivirčas kilo dėl to, jog į vyrų bėgimo startą pavėlavęs V. Šafaras nutarė „apšilti kojas“ su moterimis.

Dailiosios lyties atstovės 3 jūrmylių (apie 5,5 km) ilgio distanciją, vedančią per pajūrio kopas, pradėjo praėjus 5 minutėms po vyrų starto. Į priekį išsiveržė Ž. Balčiūnaitė ir baltarusė Aliaksandra Duliba.

Netrukus lyderių pora prisivijo lėčiausius vyrų bėgimo dalyvius ir pateko į spūstį. Čia lietuvės konkurentė netikėtai sulaukė „sekundanto“ pagalbos. A. Dulibai ėmėsi talkinti prieš ją bėgęs V. Šafaras.

„Kai mėgėjai vyrai pradėjo maišytis po kojomis, pirmas bėgęs ukrainietis praskirdavo juos prieš baltarusę, o Živilė įstrigo. Taip V. Šafaras du kilometrus tempė baltarusę. Mačiau tai savo akimis.

Bėgime tokie veiksmai neleistini, o čia dar visiškai pašalinis žmogus tai darė. Živilė jam pradėjo rėkti, kad finiše viską pasakys organizatoriams. O jis Živilę vos ne pasiuntė...“ – DELFI pasakojo R. Sausaitis.

Galiausiai pirmoji distanciją įveikė A. Duliba (19 min. 17 sek.), o Ž. Balčiūnaitė finišavo jai įkandin ir užėmė antrą vietą (19 min. 31 sek.).

Pasak trenerio, nors po finišo pretenzijos buvo išsakytos organizatoriams, šie tik paskėsčiojo rankomis. Supykusi Ž. Balčiūnaitė nepasirodė apdovanojimų ceremonijoje, kurią praleido ir kolegės protestą palaikiusi bėgikė Vaida Žūsinaitė.

„Gintarinės jūrmylės“ bėgimas buvo vienas kontrolinių Ž. Balčiūnaitės startų. Po dvejų metų diskvalifikacijos ir motinystės atostogų į trasą sugrįžusi 33-ejų lengvaatletė ruošiasi lapkričio 18 d. vyksiančiam Jokohamos (Japonija) maratonui.

Lapkričio 4 d. Ž. Balčiūnaitė planuoja dalyvauti pusės maratono bėgime Italijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)