57 balsai – už Dainą Gudzinevičiūtę, 43-ys – už V. Alekną. Tokia buvo pirmą kartą istorijoje vykusių LTOK vadovo rinkimų, kuriuose varžėsi du kandidatai, atomazga.

Stebėtinai taikiai praėjusi LTOK generalinės asamblėjos rinkimų sesija baigėsi taip, kaip prognozuota.

Po rinkimų aistrų nebekurstyti nusprendė ir V. Alekna.

– Balsavimo rezultatai šokiravo jus? – DELFI paklausė V. Aleknos

– Nelabai... Tikėjausi atkaklios kovos. Aišku, galvojau, kad surinksiu truputėlį daugiau balsų, nes vienas kitas LTOK narys svyravo. Tačiau iš mus lyg ir palaikiusių federacijų nesulaukėme keleto balsų. Nieko, manau, nugalėjo stipriausias.

– Koks veiksnys galėjo lemti, kad tų keleto balsų pritrūko?

– Sunku pasakyti, reikia pačių balsuotojų klausti. Bet manau, kad toks rezultatas jau yra geras. Per du mėnesius suorganizuoti tokią kampaniją ir gauti tiek balsų nėra blogai. Juk mes neturėjome vieningos organizacijos, kaip Lietuvos sporto federacijų sąjunga, kuri mums padėtų tai padaryti. Mes dar tik žengėme pirmus žingsnius.

– Ar kituose LTOK prezidento rinkimuose kelsite savo kandidatūrą?

– Nežinau, dar anksti apie tai kalbėti. Ketveri metai – baisiai daug.

– Rinkimams rimtai ruošėtės, buvote išėjęs atostogų (V. Alekna dirba Vidaus reikalų ministerijos patarėju). Dabar pasaulis nesugriuvo?

– Ne, niekas negriuvo, gyvenimas tęsiasi toliau. Ir toliau dirbsiu ministerijoje.

Pralaimėjusiųjų emocijos dar kunkuliuoja

Tuo tarpu aktyviai į V. Aleknos rinkimų kampaniją įsitraukęs Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas Eimantas Skrabulis buvo gerokai niūresnis ir prisipažino, jog emocijos dar kunkuliuoja.

„Reikia pasveikinti Dainą – ji namų darbus turbūt padarė geriau. Ką turiu omenyje? Oponentų komandoje buvo daugiau drausmės ir baimės, o mūsų komanda buvo labiau demokratiška. Jei matėte visuomenės nuomonę, diskusijų nekyla, ką rinktų ji. Prieš Dainą asmeniškai neturiu nieko per daug blogo, bet jos komanda labai nuvylė. Sunkiai įsivaizduoju Lietuvos sporto flagmaną šitos komandos apsuptyje“, – žodžių į vatą nevyniojo LLAF vadovas.

DELFI paklaustas, ar nesibaimina, jog V. Aleknos kandidatūrai garsiai reikšta parama dabar gali atsisukti prieš jį patį, E. Skrabulis dar kartą įgėlė oponentams.

„Tikrai nebaisu, nes niekad nieko nebijojome, sakėme savo nuomonę. Baimė aktuali tiems, kurie pasirinko kitą variantą. Gaila, kad tiek daug LTOK narių nesugebėjo išsilaisvinti iš baimės ir melo pančių. To tikrai nesitikėjau. Manau, kad mūsų olimpiečiai nusipelnė daugiau“, – kalbėjo E. Skrabulis.

Kitas V. Aleknos sąjungininkas – Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas rinkimų rezultatus pavadino „modernaus požiūrio tarpine pergale“.

„Įžvelgčiau labai pozityvias tendencijas. Prieš metus niekas nebūtų net pagalvojęs, kad turėsime atvirą diskusiją, du pretendentus, slaptą balsavimą. Beveik pusė sporto bendruomenės pritarė mūsų idėjoms. Nė nekalbu apie visuomenės nuostatas, kurios aiškiai bylojo V. Aleknos naudai. Tai yra labai svarbi tarpinė pergalė, kurią pasiekė modernus požiūris, aiški vizija ir strategija. Gerbiame rezultatus, neturime jokių priekaištų dėl rinkimų organizavimo ir matome proveržį“, – dėstė M. Balčiūnas.

Primename, kad ilgametį LTOK prezidentą Artūrą Poviliūną pakeitusi D. Gudzinevičiūtė išrinkta ketverių metų kadencijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (265)