Raivydas Stanys Suomijos sostinėje tapo vicečempionu, o Lina Grinčikaitė pelnė bronzą.

Sėkmingai Lietuvos lengvaatlečiai startavo ir pasaulio jaunimo čempionate Barselonoje, kuriame Dovilė Dzindzaletaitė pasipuošė sidabro medaliu.

Olimpinėse žaidynėse pritrūko šiek tiek sėkmės, kad Lietuvos rinktinė iškovotų medalį, tačiau LLAF džiaugiasi Virgilijaus Aleknos aukšta ketvirta ir Austros Skujytės penkta vieta bei kitų sportininkų pasiektais rekordais ir asmeniniais geriausiais rezultatais.

Taip pat posėdyje aptartas 2013 metų varžybų kalendoriaus projektas, kurio datos ir vietos dar derinamos.

LLAF Taryba suteikė dviem sportininkams tarptautinio sporto meistro vardus ir trims - sporto meistro vardus.

LLAF generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva pasidžiaugė, kad LLAF suteikta teisė vykdyti 2013 metų Europos komandų čempionatą Kaune. Posėdyje čempionato direktoriumi patvirtintas Evaldas Martinka.

Prezidentas Eimantas Skrabulis priminė apie LLAF reikalavimą rinktinės nariams informuoti Federaciją dėl dalyvavimo komercinėse varžybose. Posėdyje buvo sukonkretintas reikalavimas sportininkams raštu informuoti Federaciją ir gauti iš jos raštišką sutikimą išvykti į komercines varžybas.

LLAF Tarybos nutarimai:

1. 2012 metų varžybų sezono Lietuvos lengvaatlečių rezultatus vertinti labai gerai.

2. Lietuvos olimpiečių pasirodymą Londono olimpinėse žaidynėse vertinti gerai.

3. Suteikti Lietuvos lengvosios atletikos tarptautinio sporto meistro vardą Indrei Jakubaitytei ir Dovilei Dzindzaletaitei.

4. Suteikti Lietuvos lengvosios atletikos sporto meistro vardą Andriui Gricevičiui, Tomui Vitoniui ir Evai Misiūnaitei.

5. 2013 metų Europos komandų čempionato Kaune varžybų direktoriumi skirti Evaldą Martinką.

6. Visų amžiaus grupių rinktinių nariai, norintys dalyvauti komercinėse varžybose, privalo apie tai raštiškai informuoti LLAF ir gauti LLAF sutikimą.

7. LLAF ataskaitų ir rinkimų konferenciją surengti 2013 metų sausio mėnesį, galutinę datą ir vietą patvirtinant LLAF Tarybos posėdyje 2012-ų lapkričio-gruodžio mėnesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)