Jis svajoja bent apie minimalią pergalę.

Atvyks ir M.Stankevičius

Antradienį Cs. Laszlo paskelbė žaidėjų, pakviestų ruoštis 2014 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Lichtenšteinu bei Bosnija ir Hercegovina, sąrašą.

Į jį specialistas iš Vengrijos buvo įtraukęs net 30 pavardžių. Tačiau, kaip teigiama, dėl sveikatos problemų prisidėti prie nacionalinės komandos negalės vartininkai Giedrius Arlauskis ir Saulius Klevinskas, kuriuos pakeitė Panevėžio „Ekrano“ atstovas Emilijus Zubas.

Iš likusių futbolininkų Cs. Laszlo artimiausiomis dienomis turės išsirinkti 23-is, kurie keliaus į spalio 8-11 d. Pietų Vokietijos kurorte Bad Worishofene vyksiančią treniruočių stovyklą. Dvikova Lichtenšteino sostinėje Vaduce lietuvių laukia spalio 12 d.

Pirmą sykį šiame atrankos cikle į sudėtį įtrauktas po Achilo sausgyslės traumos pasveikęs ir ant Romos „Lazio“ (Italija) klubo atsarginių suolo sugrįžęs gynėjas Marius Stankevičius. Pasak Cs. Laszlo, 31-erių rinktinės senbuvis jau pasiruošęs rungtyniauti, bet jam trūksta žaidybinės praktikos.

„Nesakau, kad Marius Lichtenšteine žais nuo rungtynių pradžios, tačiau tokie patyrę žaidėjai kaip jis ar Deividas Šemberas padeda mums vien būdami kartu“, – dėstė treneris.

Jo kvietimo pirmąkart taip pat sulaukė kitas gynėjas Tomas Mikuckis bei saugai Mindaugas Panka, Linas Pilibaitis, Kęstutis Ivaškevičius ir Mantas Kuklys.

Tuo tarpu net ir išplėstiniame sąraše vietos nebeliko puolėjui Deivydui Matulevičiui, nebėra ir dvi geltonas korteles surinkusio saugo Gedimino Vičiaus. Į rinktinę vėl nepakviestas geriausiu rugpjūčio Latvijos pirmenybių futbolininku išrinktas Liepojos „Metalurgs“ snaiperis Rytis Leliūga.

„Visų žaidėjų juk nepakviesi – jauniems futbolininkams suteiksiu daugiau šansų kontrolinėse rungtynėse su Armėnija lapkritį. Tada tikrai pamatysite naujų veidų, o kol kas leiskite man pačiam apsispręsti dėl sudėties“, – paprašytas paaiškinti savo pasirinkimą, kalbėjo Cs. Laszlo.

Varžovų koziris – susižaidimas

Lygiosiomis su slovakais (1:1) ir nesėkme Graikijoje (0:2) atrankos varžybas pradėjusi Lietuvos ekipa (1 tšk.) G grupėje šiuo metu užima ketvirtą vietą. Paskutiniai šešti žengiantys Lichtenšteino futbolininkai taškų dar nepelnė: iš pradžių jie namuose net 1:8 nusileido bosniams, vėliau išvykoje 0:2 pralaimėjo slovakams.

Įdomu, jog abiejose dvikovose Lichtenšteino rinktinės vyriausiasis treneris Hansas-Peteris Zauggas registravo vos po keturis atsarginius futbolininkus vietoje septynių leidžiamų.

Tiesa, Cs. Laszlo perspėjo saviškius, jog Slovakijoje šeimininkams pralaužti disciplinuotą Lichtenšteino gynybą pavyko tik vargais negalais.

„Su taip giliai besiginančiais varžovais labai sunku žaisti. Tačiau ir jie gali gerai rungtyniauti, nes dauguma futbolininkų atstovauja vienam klubui („Vaduz“ - DELFI) ir drauge treniruojasi kiekvieną dieną, jiems vadovauja geras treneris. Turime būti pasiruošę 200 procentų – lyg žaistume su Vokietija ar Anglija“, – pabrėžė Cs. Laszlo.

Faktą, jog kelionė į Vaducą nėra pramoginė ekskursija, Lietuvos futbolininkai jau turėtų būti įsisąmoninę, kadangi prieš pusantrų metų patirtas pralaimėjimas 0:2 dar ir šiandien vadinamas vienu gėdingiausių šalies futbolo istorijoje. Nusiplauti dėmės Raimondo Žutauto treniruojamiems lietuviams nepavyko ir atsakomosiose rungtynėse Kaune, kurios baigėsi 0:0.

Tankinti puolėjų grandies neketina

Praėjusio Europos čempionato kvalifikacijos ciklo rungtynių vaizdo įrašus peržiūrėjęs Cs. Laszlo spėliojo, jog tąsyk Lietuvos rinktinė į varžovus iš Lichtenšteino pažiūrėjo pro pirštus.

Treneris patikino gerbiantis būsimus oponentus ir teigė, jog jį visiškai tenkintų pergalė bet kokiu įvarčių skirtumu. Kita vertus, vengras tvirtino, jog lietuviai turi reikiamų ginklų jai pasiekti, ir keisti taktinės schemos stiprinant puolėjų grandį neketino.

„Jei žaisi su 2 ar 3 puolėjais, dar nereiškia, kad įmuši. Tačiau mes turime ir palaikyti kamuolį galintį Ramūną Radavičių, ir kūrybingą Arvydą Novikovą, ir greitus krašto saugus, pastaruoju metu įvarčius mušančius Tadą Labuką ir Artūrą Rimkevičių. Visi jie gali būti labai naudingi, nes Lichtenšteino gynėjai – aukšti, gerai kovojantys dėl „aukštų“ kamuolių ir mokantys nutraukti ilgus perdavimus. Todėl mes turime laikyti kamuolį ant žemės ir pabandyti susikurti kuo daugiau erdvės. Kita vertus, privalome nedaryti tokių klaidų kaip praėjusiose rungtynėse su Lichtenšteinu ir išlaikyti savo vartus „sausus“, – aiškino Cs. Laszlo.

Po dvikovos su Lichtenšteinu Lietuvos rinktinė grįš į Vokietiją, kur surengs dar kelias treniruotes. Į Bosniją ir Hercegoviną lietuviai iškeliaus tiesiai iš Bad Worishofeno. Mačas su bosniais bus žaidžiamas spalio 16 d.

Lietuvos rinktinės išplėstinė sudėtis rungtynėms su Lichtenšteinu ir Bosnija ir Hercegovina:

Vartininkai:

Žydrūnas Karčemarskas („Gaziantepspor" FC, Turkija),
Ernestas Šetkus (Plovdivo „Botev", Bulgarija),
Emilijus Zubas (Panevėžio „Ekranas”).

Gynėjai:

Arūnas Klimavičius (FC „Aktobe", Kazachstanas),
Tadas Kijanskas (Kelcų „Korona", Lenkija),
Marius Žaliūkas (Edinburgo „Hearts", Škotija),
Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia", Lenkija),
Valdemaras Borovskis (Marijampolės „Sūduva"),
Georgas Freidgeimas (Vilniaus MFD „Žalgiris"),
Marius Stankevičius (Romos „Lazio”, Italija),
Tomas Mikuckis (Chabarovsko „SKA-Energija”, Rusija),
Vaidas Slavickas (Marijampolės „Sūduva"),
Egidijus Vaitkūnas (VMFD „Žalgiris").

Saugai:

Deividas Šemberas (Vladikaukazo „Alania", Rusija),
Deividas Česnauskis (FC „Baki", Azerbaidžanas),
Edgaras Česnauskis (FC „Rostov", Rusija),
Ramūnas Radavičius (Vilniaus MFD „Žalgiris"),
Mindaugas Panka (Chožuvo „Ruch”, Lenkija),
Saulius Mikoliūnas (Kijevo „Arsenal", Ukraina),
Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts", Škotija),
Linas Pilibaitis (Dėro ETO, Vengrija),
Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva"),
Kęstutis Ivaškevičius (Tel Avivo „Bnei Yehuda”, Izraelis),
Mantas Kuklys (VMFD „Žalgiris").

Puolėjai:

Darvydas Šernas (Lubino „Zagłębie", Lenkija),
Andrius Velička (Suvalano „AZAL", Azerbaidžanas),
Tomas Danilevičius (Kastelamarės „Juve Stabia”, Italija),
Tadas Labukas (Rygos „Skonto”, Latvija),
Artūras Rimkevičius (FC „Šiauliai").

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)