Parolimpiečius sveikino socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Neįgaliųjų reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, neįgaliųjų organizacijų atstovai, parolimpiečių artimieji ir gausus būrys draugų.

„Sportininkui atstovauti savo šaliai paties aukščiausio rango varžybose – didelė garbė ir atsakomybė. Ačiū jums už puikų atstovavimą Lietuvai Londono parolimpinėse žaidynėse. Taip pat dėkoju treneriams ir visiems kitiems, prisidėjusiems prie mūsų sportininkų pasiekimų“, - sakė ministras Donatas Jankauskas.

Lietuvos vyrų golbolo (aklųjų riedulio) rinktinė, kurią sudaro Saulius Leonavičius, Genrikas Pavliukianecas, Marius Zibolis, Arvydas Juchna, Nerijus Montvydas ir Mantas Panovas, treniruojami vyriausiojo komandos trenerio Karolio Levickio, Londono parolimpinėse žaidynėse užėmė ketvirtą vietą.

Kęstutis Skučas plaukimo nugara 50 metrų rungtyje užėmė 9-ą vietą, plaukimo laisvu stiliumi rungtyje – 13-ą vietą. Lengvaatletė Ramunė Adomaitienė šuolio į tolį varžybose užėmė 4-ą vietą, Irena Perminienė rutulio stūmimo varžybose – 8-ą vietą. Mindaugas Bilius rutulio stūmimo ir disko metimo rungtyse užėmė 6-as vietas, o Rolandas Urbonas rutulio stūmime liko 10-as.

Lietuvos parolimpiečiai buvo pagerbti ir Lietuvos ambasadoje Londone

Rugsėjo 8 d. Lietuvos Respublikos ambasadoje Londone lankėsi Lietuvos parolimpinė delegacija.

Lietuvos parolimpieciai ambasadoje Londone

Lietuvos laikinasis reikalų patikėtinis Sigitas Mitkus, sveikindamas sportininkus ir kitus Lietuvos parolimpinės delegacijos narius, padėkojo už jų ryžtą ir pasiektus rezultatus.

„Jūs esate geriausi mūsų sportininkai bei pavyzdys mums visiems, kaip reikia kovoti, neprarasti vilties ir niekada nepasiduoti siekiant aukštesnių tikslų“, sakė S. Mitkus.

Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Vytautas Kvietkauskas padėkojo Lietuvos ambasadai už glaudų bendradarbiavimą tiek rengiantis žaidynėms, tiek visų jų metu. Jis teigiamai įvertino Lietuvos atletų pasirodymą ir pažymėjo, kad jau dabar reikia pradėti galvoti apie parolimpines varžybas Rio de Žaneire Brazilijoje 2016 m.

Nuo rugpjūčio 29 d. vykusios žaidynės buvo didžiausios istorijoje, jose dalyvavo per 4200 sportininkų iš 166 šalių. Atletai varžėsi net 20 skirtingų sporto šakų. Iš Lietuvos šiose žaidynėse rungėsi 11 sportininkų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)