Treniruotėje dalyvavo ir visos ryškiausios slovakų žvaigždės - Marekas Hamšikas iš „Napoli“ klubo, Martinas Škrtelis iš FC „Liverpool“, Vladimiras Weissas iš „Pescara“ bei kiti.

„Slovakai – gerai paruošti fiziškai, aukšti, stiprūs. Jie būna labai pavojingi po standartinių situacijų ir kontratakose. Be to, pažiūrėję į rezultatus, matome, kad ši komanda gerai žaidžia išvykose“, – vienais iš G grupės favoritų laikomus slovakus apibūdino Lietuvos rinktinės treneris Csaba Laszlo.

Slovakijos rinktinei nuo šių metų balandžio vadovauja du strategai – ankstesnio trenerio asistentas Michalas Hippas ir praeityje garsus futbolininkas Stanislavas Griga. Abu jie trečiadienio vakare atsakinėjo į LFF stadione susirinkusių žiniasklaidos atstovų klausimus.

Pasak M. Hippo, Lietuvos komandai trūks kelių svarbių žaidėjų, o informacijos apie būsimos varžovus jie susirinko ir iš gerai pažįstamų čekų.

„Žinome, kad Lietuvos rinktinėje nebus Mariaus Stankevičiaus, Lino Pilibaičio, Mindaugo Pankos. Taip pat pastebėjome, kad Mariaus Žaliūko ir Arvydo Novikovo sportinė forma - ne pati geriausia. Pasinaudojome ir savo kontaktais su čekais, kurie praėjusiame atrankos cikle žaidė su Lietuvos rinktine. Tačiau kiekvienos rungtynės skirtingos. Tą parodo lietuvių pergalė Čekijoje ir pralaimėjimas namuose“, - kalbėjo M.Hippas.

Prisiminė lietuvių pergales prieš lenkus ir armėnus

Kalbėdamas apie atrankos grupę, M. Hippas nenuvertino nė vienos komandos: „Be abejo, favoritus grupėje galima nuspėti, tačiau kiekvienos atrankos rungtynės bus svarbios. Mūsų laukia tikrai nelengvas kelias, tačiau esame pakankamai pasiruošę, kad galėtume laimėti“.

Treneris pažymėjo, jog lietuviai yra sužaidę gerai su buvusiais slovakų varžovais ir išskyrė pavojingiausius mūsiškių futbolininkus.

„Lietuvos rinktinė pastaraisiais metais yra pasiekusi gerų rezultatų su tomis komandomis, kurioms pralaimėjome – Lenkija, Rusija, Armėnija. Pastaruoju metu iš lietuvių įspūdį palieka Darvydas Šernas. Jau daugelį metų žinomi Tomas Danilevičius, abu Česnauskiai. Problemų mums gali pridaryti ir Deividas Šemberas, Arūnas Klimavičius“, - sakė M.Hippas.

Sieks pakartoti geriausią pasiekimą

M. Hippo kolega S. Griga teigė laukiantis sunkios dvikovos: „Manau, kad abi pusės turėjo laiko gerai išstudijuoti priešininką. Laukia sudėtingos rungtynės, kurių nelaimės išankstinis nusistatymas. Reikės įdėti visą širdį ir energiją tam, kad rezultatas būtų palankus“.

Treneris vylėsi, jog jo auklėtiniai įdės visas pastangas, kad pakartotų geriausią pasiekimą Slovakijos futbolo istorijoje – patekimą į 2010 metų Pasaulio futbolo čempionato finalinį etapą, kuriame slovakai nužengė iki aštuntfinalio.

„Šiemet kontrolinėse rungtynėse pasiekėme gerų rezultatų. Tačiau kas prieš tai buvo nėra svarbu. Svarbiausia pasiekti gerą rezultatą rytoj. Mūsų žaidėjų svajonė turėtų būti patekimas į pasaulio čempionatą Brazilijoje. Svarbu, kad komanda trokštų pakartoti ankstesnį pasiekimą“, - tikino S.Griga.

Rungtynių tarp Lietuvos ir Slovakijos futbolininkų pradžia - penktadienį 21 val. 15 min.

Kitą antradienį mūsiškiai Pirėjuje susikaus su 2004-ųjų Europos čempionais Graikijos atstovais.

Primename, kad be Lietuvos, Slovakijos ir Graikijos rinktinių, G grupėje taip pat varžysis Bosnijos ir Hercegovinos, Latvijos bei Lichtenšteino komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)