Su ėjimu neatsisveikina

20 km distanciją lietuvė įveikė per 1 val. 31 min. 4 sek. ir tik 20 sek. atsiliko nuo asmeninio rekordo. Tačiau net ir toks greitis K. Saltanovič neleido prasimušti tarp 20-ies geriausių.

„Užimta vieta nesu patenkinta, tikėjausi geresnės. Pastarieji metai man buvo sėkmingi, su prastesniu rezultatu užimdavau aukštesnes vietas. Bet dėl to verkti nepradėsiu, nuo tilto nešoksiu ir sporto nepaliksiu.

Rio de Žaneiro olimpiadoje bus daug karščiau, gal kitos sportininkės neis taip greitai, tad turėčiau pakilti aukščiau. Nežinau, ar pavyks, bet labai norėčiau nuvažiuoti į dar vieną olimpiadą“, – sakė Portugalijoje gyvenanti sportininkė.

2000 metais Sidnėjaus žaidynėse ji buvo 16-a, 2004-ais Atėnuose – 19-a, o 2008-ais Pekine užėmė 18-ą vietą.

Namų sienos londonietei iš Lietuvos nepadėjo

Įkandin K. Saltanovič finišą pasiekė antroji Lietuvos ėjikė – 27 metų Brigita Virbalytė-Dimšienė, užėmusi 26-ą vietą. Per 1 val. 31 min. 58 sek. trasą įveikusi žaidynių debiutantė užfiksavo antrą geriausią rezultatą karjeroje, bet tai jos lūkesčius atitiko tik iš dalies.

„Šiai dienai padariau ne viską, ką galėjau, nors pasirodžiau tikrai neblogai. Treneris kaltindavo, kad per svarbiausias varžybas aš perdegu, o čia juk olimpinės žaidynės. Pastarąjį mėnesį save analizavau: ar bijau, ar „degu“. O dabar akmuo nuo širdies nukrito.

Einant pirmus 6 km atrodė, kad nesuprantu, kur randuosi. Minios žiūrovų, daug jų skanduoja „Lietuva“, spaudimas... Norėjosi tiek daug padaryti, bet kažkas tarsi neleido. O paskui lyg siena atsivėrė. Taigi, debiutu esu patenkinta, nors norėjau asmeninio rekordo“, – kalbėjo B. Virbalytė-Dimšienė.

Paskutinioji Lietuvos olimpietė – 29-erių Neringa Aidietytė – Londone gyvena pastaruosius trejus metus, todėl ėjo puikiai pažįstama trasa. Vis dėlto tai lietuvei nepadėjo: distancijoje sugaišusi 1 val. 34 min. 1 sek. ji tenkinosi 39-a pozicija tarp 55-ių finišą pasiekusių sportininkių.

„Nusivyliau savimi – tikėjausi pasirodyti geriau, pasiekti asmeninį rekordą. Nors jaudulys neslėgė, kojos buvo tarsi ne mano“, – sakė N. Aidietytė, Didžiosios Britanijos sostinėje dirbanti sportinių prekių parduotuvėje.

Primename, kad olimpine čempione tapo naują pasaulio rekordą (1 val. 25 min. 2 sek.) pasiekusi 20-metė rusė Jelena Lašmanova, aplenkusi tautietę Olgą Kaniskiną ir kinę Shenjie Qieyang.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)