Daug metų su Lietuvos rinktine esantis Juozukas Londone su komanda būti negali. To priežastis paprasta – turnyro organizatoriai J. Petkevičiui neišdavė akreditacijos.

„Juozukas sėdi dalyvių tribūnoje. Turime problemą su akreditacijomis. Duoda tik 18, daugiausiai - 19 akreditacijų. Kaip žinote, Lietuvos rinktinėje yra 24 žmonės, iš jų 12 – aptarnaujantis personalas. Taigi penkiems neužtenka akreditacijų“, - DELFI sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Pasak jo, Juozuko statuso niekas nekvestionuoja, tačiau rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra priverstas rinktis, ką su savimi vestis į aikštelę.

„Treneris pasirenka tuos, kurie rungtynių metu labiausiai reikalingi. Vieną gydytoją, vieną masažuotoją – Aidą Buzelį, trenerius, aišku. O visi kiti – arba dalyvių tribūnoje, arba eilinėse vietose“, - aiškino LKF generalinis sekretorius.

Pasak jo, akreditacijos neturintį J. Petkevičių į olimpinį kaimelį ir sportinį kompleksą įleisti pavyksta tik gaunant laikiną akreditaciją. Ši procedūra rinktinei tampa kone kasdienybe.

„Juozukas labai daug dirba už aikštelės ribų, kaimelyje. Mes dabar padarėme laikiną akreditaciją, kol kas viskas gerai. O šiandien vėl reikės ją pratęsti. Nėra kitos galimybės“, - sakė M. Balčiūnas.

Priekaištų dėl Juozuko „tremties“ į tribūnas LKF žaidynių organizatoriams neturi.

„Netilptų, jei akreditacijas gautų visi norintys. Pavyzdžiui, aš irgi neturiu. Elementariai dėl kiekių. Yra nustatytos kvotos, kiek vieną sportininką arba komandą gali aptarnauti, ir viskas“, - reziumavo pašnekovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)