Primename, kad LKKA merginos penktadienį pusfinalyje rezultatu 41:27 sutriuškino Turkijos Akdeniz universiteto komandą.

Prasibrauti į finalą lietuvaitėms nesutrukdė ir tai, kad jos rungtyniavo beveik be keitimų - į Ispaniją atvyko vos 10 mūsų rankininkių, kuomet varžovių gretose jų kone po dvigubai daugiau.

"Merginos atliko tikrą žygdarbį. Aš jomis didžiuojuosi. Tai itin šaunių merginų kolektyvas. Su jomis dirbti - vienas malonumas. Visi žinojome, kad atvykome - siekti pergalių, tai iš širdies ir darėme", - iškart po finalinių rungtynių sakė LKKA ekipos treneris Antanas Skarbalius.

LKKA ekipos atstovė Roberta Sadauskaitė buvo pripažinta geriausia žaidynių vartininke ir apdovanota specialiu prizu.

Iš viso žaidynėse Kordoboje dalyvauja 32 šalių atstovai, varžosi net 250 komandų iš 147 universitetų. Skaičiuojama, kad dalyvių skaičius gali siekti net iki 3 tūkstančių.

Žaidynėse, kurios vyks iki liepos 23 dienos, rungiasi tik komandinių sporto šakų atstovai, o lietuviai nedalyvaus tik regbio ir moterų futbolo varžybose.

Iš viso iš Lietuvos į Kordobą išvyko apie 150 žmonių delegacija.

Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas, LKKA Studentų sporto ir laisvalaikio centro direktorius Česlovas Garbaliauskas pasidžiaugė, kad žaidynėse iškovoti pirmieji medaliai.

"Tai labai maloni pergalė. Šios merginos įsirašė į istoriją. Ką jos padarė - tai tiesiog fantastika. Smagu, kad rankininkės pergalėmis garsina šalies vardą. Buvo malonu stebėti, kaip merginos stengiasi, aukojasi. Jos demonstravo tvirtą charakterį, atidavė visas jėgas. Patikėkite, kuomet lauke oro temperatūra siekia net 42-45 laipsnius ir sporto salėje tvyro karštis, tai padaryti reikalauja didžiulių pastangų ir geležinės valios. Ypač, žinant tai, jog jos rungtyniavo be keitimų", - kalbėjo Č. Garbaliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)