Lietuvos rinktinė žaidė A pogrupyje drauge su Portugalijos, Italijos ir Ukrainos septyniukėmis.

Pirmos rungtynės prieš Portugalijos rinktinę Lietuvos atstovams susiklostė labai nesėkmingai - pralaimėta net 5:59 (2:21), o po to mūsiškiai pripažino ukrainiečių pranašumą - 0:14 (0:7).

Nors trečiose rungtynėse lietuviai po gražių Tomo Zibolio ir Manto Maršanto prasiveržimų įveikė italus 10:7 (0:7), bet pogrupyje liko ketvirti ir dabar kovos tik dėl 9-12 vietų su Belgijos, Rumunijos bei Olandijos rinktinėmis.

Toliau dėl 1-8 vietų ir penkių kelialapių tęs kovą: Ispanija, Gruzija, Portugalija, Škotija, Prancūzija, Italija, Ukraina, Vokietija.

Į atrankos varžybas buvo pakviestos devynios Europos čempionato pirmos grupės komandos ir trys pajėgiausios antros grupės komandos (Rumunija, Belgija, Lietuva).

Jau trys rinktinės jau turi kelialapius į finalą ir atrankos varžybose nedalyvauja. Tai - Anglija ir Velsas (pagal paskutinio 2009 m. Pasaulio čempionato rezultatus) bei Rusija (2013 m. PRČ šeimininkė).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)