Iš Kretingos kilęs aukštas, 189 centimetrų ūgio V. Trakys per savo karjerą pakeitė 16 komandų. Jam bene sėkmingiausi buvo 1997–1999 metai, praleisti „Kaune“ ir 2008–2010 metai, kai puolėjas atstovavo Panevėžio „Ekranui“. V. Trakys „Kaune“ sužaidė 49, o „Ekrane“ 51 rungtynes. Abejose ekipose futbolininkas įmušė po 26 įvarčius.

Prieš atvykdamas į „Kruoją“, V. Trakys žaidė Graikijos „Anagennisi Epanomi“. Anksčiau – Edinburgo „Hibernian“ (Škotija).

Nuo 1999 metų V. Trakys rungtyniavo Lietuvos rinktinėje. Joje puolėjas sužaidė 11 rungtynių ir įmušė 2 įvarčius.

2009 metais puolėjas pripažintas geriausiu Lietuvoje žaidusiu futbolininku.

Sugrįžo po pertraukos

25-erių metų saugas A. Veikutis į „Kruoją“ sugrįžo po pertraukos – jis Pakruojo komandoje žaidė 2009 metų sezone.

Iki tol saugas rungtyniavo „Vilniaus“, Ukmergės „Vilkmergės“, Visagino „Intero“, Vilniaus „Žalgirio“, Grodno „Neman“ (Baltarusija), Silamajės „Kalev" (Estija) ir „Šiaulių“ komandose. Pastarojoje A. Veikutis patyrė sunkią traumą ir jo paslaugų buvo atsisakyta.

Šiemet, prieš atvykdamas į „Kruoją“, A. Veikutis rungtyniavo I lygoje žaidžiančiame Vilniaus „Granite“ ir spėjo pelnyti 5 įvarčius.

Naujokai pritapo iškart

„Naujokai gerai įsiliejo į komandą“, – tvirtino „Kruojos“ saugas Ernestas Veliulis.

„Nauji žmonės nenuvilia. Belieka dirbti ir siekti užsibrėžto tikslo“, – auklėtiniui antrino „Kruojos“ vyriausiasis treneris Aidas Dambrauskas.

Pasak „Kruojos“ direktoriaus Arūno Šimkūno, jei pavyks sutvarkyti visus reikiamus dokumentus, V. Trakys ir A. Veikutis į aikštę gali išbėgti artimiausio mačo metu – sekmadienį Šiauliuose su vietos ekipa.