Permainingas oras (tiesa, ketvirtadienio pavakarę, kai Vilnius skendo nuo liūties, Trakuose nukrito vos keli lašai, o perkūnijos, dėl kurios irklavimo varžybos iš karto būna stabdomos, pasaulio čempionatas iš vis išvengė), įtampa, dideli treniruočių krūviai, matyt, nuvargino organizmą, ir sportininkas dalyvauti plaukime nebegalėjo. Į pusfinalį pateko Italijos, Prancūzijos, ir Alžyro irkluotojai.

4 sekundžių iki pusfinalio pritrūko Ernestui Žarskiui ir Kęstučiui Juozėnui. Pavienių dviviečių varžybose jie liko 4-oje vietoje tarp 6 plaukusių duetų, o į pusfinalį pateko Prancūzijos, Graikijos ir Bulgarijos atstovai.

Kukliau pasirodė vaikinų porinė dvivietė. Joris Medeišis ir Edmundas Sameto finišavo paskutiniai, o bilietus į pusfinalį pelnė Didžiosios Britanijos ir Danijos irkluotojai.

Deja, nė vieno varžovo vienviečių vaikinų ketvirtfinalyje nepavyko aplenkti Vytautui Butkui. Puikiai pradėjęs distanciją, jis vėliau sumažino tempą ir įveikęs nuotolį per 7.37,50 min. iš kovos dėl medalių priverstas pasitraukti. Jis varžysis C arba D finale.

Nepasisekė šeimininkams ir vaikinų aštuonvietės paguodos plaukime. 6:04,46 min. distancijoje sugaišę Lietuvos irkluotojai liko paskutiniai ir į pagrindinį finalą neprasimušė.

Lietuviai kol kas kelialapių į pagrindinius irklavimo pasaulio čempionato finalus neturi

Trakuose vykstančiame pasaulio jaunimo irklavimo čempionate penktadienio pavakarę vykusiuose pusfinaliuose Fortūna šeimininkams nesišypsojo.
Lengvasvorių dviviečių valčių klasėjė dėl bilieto į čempionato A finalą kovojo Mantas Tamaliūnas ir Mindaugas Švarcas.

Siekusiems tęsti kovą dėl apdovanojimų, mūsiškiams pusfinalyje reikėjo užimti vieną iš trijų pirmųjų vietų. Deja, jau nuo pirmųjų 2000 m distancijos metrų mūsiškiai atsiliko nuo keturių greičiau plaukusių varžovų valčių ir finišo liniją kirto penkti (7.24,78 min.). Lietuvos irkluotojai aplenkė tik JAV atstovus.

Iš šio pusfinalio į finalą prasimušė Italijos, Vokietijos ir Hongkongo įgulos, o kitame pusfinalyje tris pirmąsias vietas pelnė Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir Čekijos irkluotojai.

Vietą C finale, kur bus kovojama dėl 13-18 vietų, užsitikrino Vytautas Butkus. Jis atsiliko tik nuo Latvijos irkluotojo ir savo plaukime užėmė 2-ąją vietą. Latvis M. Labis, V. Butkus ir bulgaras R. Angelovas šeštadienį dalyvaus C finale, žemesnes vietas užėmę vienvietinininkai tęs kovas dėl 19-24 vietų.

Šeštadienį varžybos prasidės 9 val. 30 min. Iš pradžių bus kovojama B, C, D ir E finaluose. Po pertraukėlės, 13 val. 30 min., prasidės pusfinaliai: čia mūsų šalies atstovų bus, tad telieka laukti sėkmingų jų finišų.

Pirmasis finalas, kuriame dėl medalių kovos merginų keturvietė, startuos 16 val. 10 min. Iš viso šeštadienio vakarą paaiškės pasaulio čempionai aštuonių valčių klasėse.

Sekmadienį bus išdalyta dar 13 medalių komplektų.

Iš viso irkluotojai iš 58 valstybių Trakuose išsidalins 21 apdovanojimų komplektą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)