Lietuvos irkluotojai nusileido tik Airijos bei Šveicarijos įguloms ir, užėmę trečiąją vietą, pateko į pusfinalį.

To, deja, nepavyko padaryti kitose dviejose valčių klasėse startavusiems lietuviams: vaikinų pavienė keturvietė - Dominykas Bernotas, Kristijonas Bernotas, Žygimantas Birgiola ir Jonas Kindurys - paguodos plaukime liko ketvirta ir baigė pasirodymą pirmenybėse, o keturviečių su vairininku įgula - Karolis Sutula, Tomas Sutula, Tomas Čaikauskas, Žygimantas Gališanka ir Edgaras Savickis - liko šešta ir toliau tęs kovą paguodos plaukime.

Kukliai startavusi lietuvių aštuonvietė su vairininku - Mindaugas Beliauskas, Jonas Karalius, Marius Statkus, Rokas Balsys, Petras Maciulevičius, Martynas Mickus, Dovydas Balsys, Marius Ralickas ir Edgaras Savickis - antrajame atrankos plaukime liko penktoje vietoje ir penktadienį varžysis paguodos plaukime.

Penktadienį čempionate vyks 39 plaukimai. Įvairiose valčių klasėse atletai pratęs kovas ketvirtfinaliuose, pusfinaliuose ir atrankos plaukimuose. Tik merginų aštuonviečių varžybose, kur dalyvaus 5 valstybių įgulos, penktadienio plaukimas mažai ką lems: visos 5 valtys startuos ir finale.

Nuo 9.30 paguodos plaukimuose dalyvaus vienvietes irkluojančios merginos. Vėliau jų vietą užima vaikinai, tarp kurių 10.50 val. pamatysime ir Karolį Sunklodą. Jeigu nori pratęsti kovą dėl medalių, jam būtina 6 irkluotojų kompanijoje užimti 1-3 vietas. Drauge su Karoliu varžysis sportininkai iš JAV, Alžyro, Italijos, Prancūzijos ir Danijos.

10.12 starto signalą išgirs Ernestas Žarskis ir Kęstutis Juozėnas, jie kovos pavienių dviviečių varžybose, kur paguodos plaukime irgi reikia būti tarp 3 greičiausiųjų, kad patektum į pusfinalį.

11.08 lengvasvorių vaikinų porinių dviviečių varžybose dėl 2 kelialapių į pusfinalį su Pietų Afrikos Respublikos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Norvegijos ir Ukrainos sportininkais varžysis Joris Medeišis ir Edmundas Sameto.

11.43 prasidės vienvietes irkluojančių vaikinų ketvirtfinaliai, 11.57 pirmuoju taku irkluos Vytautas Butkus. Į pusfinalius pateks po 3 geriausius kiekvieno plaukimo dalyvius.

Rytinę programą baigs vaikinų aštuonvietės paguodos plaukimas: 12.25 startuosiantis Lietuvos irkluotojų valtis plauks 6 taku, mūsų irkluotojų varžovais dėl 2 kelialapių į pagrindinį finalą bus Rusijos, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos, Ispanijos ir Rumunijos atstovai.

Vakarinėje varžybų dalyje, nuo 16.00, vyks pusfinaliai. Pirmieji iš Lietuvos atstovų dėl 3 bilietų į pagrindinį A finalą kovos pavienę dvivietę irkluojantys Mantas Tamaliūnas ir Mindaugas Švarcas.

Iš viso pasaulio jaunimo čempionate bus išdalytas 21 medalių komplektas, čempionate dalyvauja beveik 1000 sportininkų iš 58 valstybių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją