"Mūsų vaikinams labai pasisekė burtai. Gavome lengvą grupę ir tikimės, kad pavyks užimti pirmąją vietą, - džiaugėsi vaikinus treniruojantis Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas. - Iš varžovų rimčiausiai atrodžiusius latvius nugalėjome užtikrintai ir, jei vyrai neužries nosies, turėtume įveikti ir serbus (27-tas reitingas) bei šeimininkus kipriečius (6-tas reitingas).

Jei toks scenarijus išsipildytų, nereikėtų žaisti pirmojo atkrintamųjų varžybų rato ir iškart užsitikrintume vietą tarp 16 geriausių ekipų pasaulyje. O tame etape, jau gali visko nutikti. Mūsų vyrukai tikrai geros sportinės formos, prie karščio priprato per kelias paskutines savaites Lietuvoje, tad tikimės pergale pradėję turnyrą, taip pat jį ir pabaigti".

Pergalė taip pat buvo įskaityta ir 2011-ųjų metų Europos jaunių iki 18 metų čempionėms Ievai Dumbauskaitei su Monika Povilaityte (18-tas reitingas), kurios turėjo žaisti prieš Meksikos duetą Mariją Santakruz ir Gloriją Salzar (15-tas reitingas). Viena varžovių dėl vėlavusio skrydžio nespėjo atvykti į Kiprą.

Ketvirtadienį lietuvaitės dėl pirmosios vietos grupėje varžysis su praėjusių metų pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempionėmis Kataržyna Kociolek ir Karolina Baran (2-as reitingas) iš Lenkijos bei Katia Bounser ir Wissem Samia Dali iš Alžyro (31-as reitingas).

"Patekome į grupę su dviem stipriausiomis turnyro komandomis - Meksika ir Lenkija. Šitos pačios lenkaitės laimėjo pasaulio čempionatą pernai, o meksikietės viena pajėgiausių Pietų Amerikos porų savo amžiaus kategorijoje. Su meksikietėmis nutiko nesusipratimas, o su lenkėmis kovosime dėl pirmosios vietos grupėje. Abi ekipos puikiai pažįsta viena kitą: žiemą turėjome bendrą pasirengimo stovyklą, daug kartų kovojome įvairiose varžybose, tad jokių staigmenų neturėtų būti. Viską lems tai, kaip kuri komanda jausis susitikimo dieną. Labai svarbu laimėti ir gauti kuo aukštesnį reitingą atkrintamosiose varžybose", - situaciją komentavo sportininkių treneris Tadas Donėla.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją