Ketvirtą vieta praėjusių metų pirmenybėse užėmęs Šiaulių „Šiaulių“ klubas ketvirtadienį svečiuose 0:1 (0:0) pralaimėjo Talino „Levadia“ (Estija) futbolininkams.

Vienintelį susitikimo įvartį į savo vartus įmušė Juvenalis (63 min.).

G.Jarmalavičius: sužaistas tik pirmas kėlinys, laukiame antro

Taline įvyko pirmos UEFA Europos lygos tarpusavio rungtynės tarp vietos „Levadia“ ir „Šiaulių“ klubo. Rungtynės po itin atkaklios kovos baigėsi šeimininkų pergale 1:0. Įpusėjus antram kėliniui smūgiu galva kamuolį į savo vartus nukreipė „Šiaulių“ gynėjas Juvenalis Gomesas Da Silva.

„Šiaulių“ starto sudėtis:

Šarūnas Jurevičius, Intaras Kirhneris, Deivydas Lunskis (K), Juvenalis, Laurynas Rimavičius, Andrius Bartkus, Tautvydas Eliošius, Robertas Vėževičius, Igoris Kozlovas, Santiago Cesanelli, Artūras Rimkevičius.

Pirmą kėlinį aktyviau pradėjo aikštelės šeimininkai - „Levadia“ futbolininkai. Jie dažniau kontroliavo kamuolį aikštės viduryje, tačiau viskas ką pavyko sukurti buvo vos keletas pakeltų kamuolių į baudos aikštelę, kur puikiai savo darbą atliko Šarūnas Jurevičius ir neutralizavo bet kokį pavojų prie savo vartų.

Kėliniui įpusėjus, iniciatyvą perėmė „Šiauliai“. Aktyvus komandos saugų žaidimas tiek ginantis, tiek greitai pereinant į ataką, leido susikurti keletą progų A. Rimkevičiui, tačiau jo smūgiuoti kamuoliai skriejo šalia vartų ar būdavo blokuojami pasiaukojamai žaidusių „Levadia“ gynėjų. Realiausia proga pasižymėti buvo 35-ą minutę, tačiau nestipriai smūgiuotą A. Rimkevičiaus kamuolį atrėmė „Levadia“ vartininkas R. Smiško.

Antrame kėlinyje vaizdas nesikeitė. „Šiauliai“ ir toliau turėjo iniciatyvą. Teisėjas leido komandoms žaisti kietai ir retai švilpdavo baudas po dviprasmiškų epizodų. Toks žaidimas palankesnis buvo „Levadia“ klubui, kuris kietai stabdė „Šiaulių“ kuriančius žaidėjus.

Nepaisant to, šiauliečiai neretai grasino estų vartams, tačiau sėkmės ir tikslumo trūkumas neleido pasiekti teigiamo rezultato. Įpusėjus antram kėliniui, žiūrovai išvydo įvartį. Kamuolį į savo vartus galva nukreipė „Šiaulių“ gynėjas Juvenalis. Po praleisto įvarčio „Šiauliai“ mobilizavosi ir galutinai užspaudė „Levadia“. Deja, laiko buvo per maža ir teisėjas užfiksavo „Levadia“ klubo pergalę 1:0.

„Esu patenkintas tuo, ką pademonstravo mūsų komanda. Tai buvo tikras Europos lygos mačas. Mačo pradžioje mes dominavome aikštelėje, tačiau vėliau žaidimas išsilygino, o antrme kėlinyje jau daugiau iniciatyvos priklausė „Šiauliams“. Išvydome labai gražų įvartį į savus vartus, ačiū už dovaną. Tačiau ši pergalė dar nieko negarantuoja ir 1:0 yra labai slidus rezultatas. žaidėme gana kietai, nes žinojome, kad negalima leisti „Šiaulių“ saugams įsibėgėti ir tai pasiteisino“, - po rungtynių kalbėjo „Levadia“ treneris.

„Šiaulių“ vyriausias treneris Gediminas Jarmalavičius apgailestavo dėl pralaimėtų rungtynių.

„Sunku rasti žodžių po tokių rungtynių. Esame nusivylę. Jie neįmušė, o tai padarėme mes patys. Labai apmaudu. Savo ruožtu mes sukūrėme tikrai nemažai progų pasižymėti, tačiau neretai estų komandą gelbėdavo virpstas, skersinis ar tiesiog pasiaukojamai žaidusi gynyba. Tačiau taip jau būna futbole. Vis tik dar laukia atsakomasis mačas. Aš vyrams ir pasakiau, kad sužaidėme tik vieną kėlinį, laukiame antro. Jų kietas žaidimas nei kiek nenustebino, matėme kaip jie žaidžia iki šiol, taip jie žaidė ir šiandien. Aišku teisėjas kai kuriose momentuose tikrai galėjo skirti pražangas. Tačiau iš esmės rungtynės buvo neblogos“.

Atsakomos rungtynės po savaitės bus žaidžiamos Daugpilyje bei Šiauliuose.

Šalies vicečempionas ir LFF taurės savininkas VMFD „Žalgiris“, kuris Europos lygos turnyrą pradės nuo antro etapo liepos 19-ą dieną namuose ir 26-ą išvykoje žais su Miodlingo „Admira Wacker"“(Austrija) futbolininkais.

Iš viso 2012-2013 metų sezono Europos lygos turnyre dalyvauja net 175 Senojo žemyno futbolo klubai, o nugalėtojas ateinančių metų gegužės 15-ą dieną paaiškės Amsterdame (Olandija).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)