Pralaimėjimu vokiečiams varžybas pradėjusi Portugalijos rinktinė vėliau įgavo pagreitį ir ketvirtadienį iškovojo jau trečią pergalę iš eilės.

Panašiai turnyre kyla ir portugalų lyderio C. Ronaldo kreivė. Madrido „Real“ klubo žvaigždė varžovų vartininką nuginklavo jau antrame susitikime paeiliui ir su 3 įvarčiais rezultatyviausių žaidėjų sąrašo viršūnėje pasivijo rusą Alaną Dzagojevą, kroatą Mario Mandžukičių bei vokietį Mario Gomezą. Tik pastarasis ir C. Ronaldo dar turi galimybių pelnyti įvarčius 14-ose Senojo žemyno pirmenybėse.

Progų atakuojantysis saugas nestokojo ir ketvirtadienio mače – dar dukart jo spirtas kamuolys kliudė vartų virpstą.

„Per praėjusias rungtynes dukart pataikiau į virpstą, šiandien – ir vėl. Tačiau svarbu, kad galiausiai įmušiau, komanda žaidė gerai ir dabar visi – laimingi. Aplinkui – vien plačios šypsenos“, – po rungtynių džiūgavo C. Ronaldo.

„Žaidėme gerai, sukūrėme daug progų, mušėme į virpstą. Bet svarbiausia buvo patekti į pusfinalį ir šią užduotį įvykdėme. Mūsų komanda patyrusi ir esame pasirengę kitoms rungtynėms“, – tikino pergalingo įvarčio autorius.

„Rungtynės buvo sunkios, bet visa komanda žaidė puikiai. Dabar visos rungtynės – itin sunkios, bet po šio mačo pasitikime savo jėgomis pusfinalyje. C. Ronaldo įmušė, mes laimėjome ir tai svarbiausia“, – BBC cituoja Portugalijos rinktinės saugo Nani žodžius.

Pusfinalyje portugalai Donecke birželio 27-ą dieną susitiks su Ispanijos ir Prancūzijos ketvirtfinalio mačo nugalėtojais. Šios rungtynės tame pačiame Ukrainos mieste bus žaidžiamos šeštadienį.

2004-ais Portugalijoje vykusiame Europos čempionate tuomečiai jo šeimininkai pasiekė finalą, kuriame 0:1 nusileido turnyrą sensacingai laimėjusiems graikams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)