Po Marco Devičiaus smūgio Ukraina galėjo išlyginti rezultatą 1:1 ir toliau tęsti kovą dėl kelialapio į ketvirtfinalį, bet teisėjų brigada iš Vengrijos nepastebėjo, kad gynėjas Johnas Terry kamuolį išmušė jau iš už vartų linijos. Televizijos kartojimuose matyti, kad kamuolys jau buvo už vartų linijos.

Vartų linijos kontrolės technologiją (Goal-line technology) formaliai bus leista naudoti liepos 5-ą dieną. Tai sankcionuos Tarptautinė futbolo asociacijų taryba (International Football Association Board, IFAB).

FIFA prezidentas J. Blatteris socialiniame tinkle Twitter patvirtino, kad remia naujų technologijų įdiegimą futbole.

„Po vakarykščio vakaro rungtynių vartų linijos (kontrolės) technologija (GLT) daugiau nėra alternatyva, o tapo - būtinybe“, - rašė FIFA vadovas,

FIFA bando dvi skirtingas sistemas, kurios turėtų padėti teisėjams nuspręsti, ar kamuolys kirto vartų liniją.

Per praėjusį mėnesį vykusias Anglijos ir Belgijos rinktinių draugiškas rungtynes buvo bandoma „Hawk-Eye“ sistema, kuri yra naudojama tenise ir krikete. Tąkart mačo arbitrai sistema naudotis negalėjo.

Panaši sistema, pavadinta „GoalRef“, buvo išbandyta Danijos lygos dviejuose susitikimuose.

Technologijų diegimo futbole oponentas ir kritikas yra UEFA prezidentas Michelis Platini.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)