„Prieš vienuoliką metų pradėta rengti Lietuvos dviračių maratonų taurė kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo – pradėjome nuo vos 20-ies dalyvių, o dabar per sezoną varžybose daugiau nei 4500 sportininkų sudalyvauja,“ – dėl vis augančio kalnų dviračių maratonų populiarumo neabejoja jų organizatorius Arūnas Daugirdas.

Anot jo, Lietuvos dviračių maratonų taurė unikali tuo, jog tai nėra vien tik profesionalams ar mėgėjams skirtos varžybos.

„Rengdami trasas varžyboms visada pagalvojame apie tai, kad jos būtų įdomios bei patrauklios patyrusiems dviratininkams, bet tuo pačiu būtų įveikiamos ir pradedantiesiems. Pastebime, kad dažnas, išbandęs save maratone, sugrįžta kartu su vaikais, draugais ar kolegomis. Pavyzdžiui, „Neptūno“ komanda, kuriai atstovauja Dakaro maratono dalyvis Gintas Petrus, nei vienų varžybų nepraleidžia jau nuo 2010-ų metų“.

Ir šįkart Lietuvos dviračių maratonų taurės dalyvių tarpe – ne viena žinoma pavardė. Olimpiečių komandą suburti maratono organizatoriams prižadėjo Romas Ubartas.

„Esu neabejingas dviračiui, o šis maratonas – naujas iššūkis mano gyvenime. Vieną ratą su olimpiečių komanda būtinai įveiksime“ Pirmasis nepriklausomos Lietuvos olimpinis čempionas pripažino:

Jau 7-ą kartą kalnų dviračių maratone varžysis ir olimpietė Diana Rasimovičiūtė. Žiemos olimpinėms žaidynėms besiruošianti biatloninkė sako:

„Dviratis vasarą mums, biatlonininkams, yra viena iš pasirengimo sezonui formų, todėl tokiose varžybose dalyvauju su malonumu“.

Kartu su Diana dviračio pedalus maratono trasoje kaskart mina ir jos treneris, latvis Ilmaras Bricis, pasaulio biatlono čempionato prizininkas.

Vilniaus etape dviratininkams mėgėjams teks įveikti 27 km ilgio trasą, besidriekiančią Saulėtekio ir Aukštagirio miškais, profesionalai šį atstumą įveiks du kartus. Tradiciškai atskira 2 km ilgio trasa lauks ir mažųjų dviratininkų.

„Lietuvos dviračių maratonų taurė – ne vien tik sporto varžybos. Kaskart galvojame ir apie tai, kad diena praleista su dviračiu gryname ore būtų šventė ir dalyviams, ir žiūrovams”, - visus vilniečius ir miesto svečius į maratoną kvietė A. Daugirdas.

Po I-o Lietuvos dviračių maratonų taurės etapo vyrų grupėje pirmauja Paulius Šiškevičius (Vilnius, 1000 tšk.), Andrejus Dolgovas (Kaunas, 1000 tšk.) ir Julius Kvietkauskas (Vilnius, 1000 tšk.).

Greičiausios tarp moterų - vilnietės Karolina Mickevičiūtė (1000 tšk.), Laura Braziulytė (973 tšk.) ir Rasa Pocytė (961 tšk.).

Komandų įskaitoje prieš II-ą etapą pirma - „Velomanija–Niskama“ iš Kauno, surinkusi 2994 taškų, antri – „Top Team–Specialized“ (Vilnius, 2977 tšk.), trečioje vietoje – „Focus“ (Vilnius, 2931 tšk.).

Norintiems dalyvauti Lietuvos dviračių maratonų taurėje tereikia turėti techniškai tvarkingą dviratį ir šalmą. Registracija į maratoną baigsis prieš pat II-ojo dviračių maratonų taurės etapo startą, kuris vyks 11 val., Saulėtekio stadione, Vilniuje.

Lietuvos dviračių maratonų taurės varžybos susideda iš 5-ių etapų.

Lietuvos dviračių maratonų taurės etapai vyks:

II-as etapas – birželio 17 d., Vilniuje;
III-ias etapas – liepos 15 d., Molėtuose;
IV-as etapas – rugpjūčio 12 d., Ignalinoje;
V-as etapas – rugsėjo 23 d., Anykščiuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)