Dėl traumų Lietuvos rinktinei negalėjo atstovauti net 8 pagrindinės sudėties žaidėjai - komadai negalėjo padėti Valdas Novickis, Aurelijus Sabonis, Remigijus Čepulis, Tomas Eitutis, Mindaugas Andriuška, Andrius Račkauskas, Povilas Babarskas ir Rolandas Bernatonis.

Tačiau aikštės šeimininkai rankų nenuleido.

Po pirmo kėlinio svečiai pirmavo 12:9, tačiau sužaidus 13 min. antroje rungtynių dalyje lietuviai sumažino atsilikimą iki minimumo – 14:15.

Visgi persilaužimo Lietuvos ekipai pasiekti nepavyko, o rungtynių pabaigoje lenkai padidino persvarą bei šventė pergalę - 24:17.

Rezultatyviausiai šeimininkų gretose žaidė Aidenas Malašinskas ir Augustas Strazdas, pelnę po 5 įvarčius, Nerijus Atajevas ir Gražvydas Juška pasižymėjo po 3 kartus, Gintaras Cibulskis pridėjo 1 įvartį.

Lenkams 7 įvarčius pelnė Michalas Jureckis, po 3 – Bartlomiejus Jaszka, Patrykas Kuchczynskis, Tomaszas Tluczynskis ir Martinas Lijewskis, po 2 – Bartlomiejus Tomczakas ir Bartoszas Jureckis, 1 – Tomaszas Rosinskis

Žaisdami pajėgiausios sudėties būtų laimėję?

Po dvikovos nukraujavusios Lietuvos ekipos atstovai sutartinai tvirtino nepajėgę išlaikyti žaidimo tempo iki finalinės sirenos. 41 min. lietuviai atsiliko nuo oponentų 14:15 ir turėjo galimybę išlyginti rezultatą, bet nesugebėjo išnaudoti kiekybinės persvaros. Netrukus lenkai šovė į priekį, o mažą žaidėjų rotaciją priverstinai naudojusi Lietuvos rinktinė naujam spurtui nebeturėjo kvapo.

„Galutinis rezultatas neatspindi tikrosios įvykių eigos. Laikėmės pakankamai ilgai, bet neišnaudojome gerų šansų, kai galėjome persverti rezultatą. Dar neaišku, kaip tuomet viskas būtų pasisukę”, – apgailestavo vartininkas Arūnas Vaškevičius.

„Džiaugiuosi, kad buvome vieningi, todėl didžioji rungtynių dalis man patiko. 45 minutes buvome lygiaverčiai priešininkai lenkams, deja, patirties stoka ir nuovargis neleido išlaikyti intrigos iki mačo pabaigos. Atsakomosiose rungtynėse motyvacijos mums tikrai nepritrūks. Mažų mažiausiai norėsime vėl pademonstruoti gražų rankinį“, – kalbėjo ekipos strategas Gintaras Savukynas.

Tuo tarpu vienas iš nedaugelio traumų neišguldytų rinktinės lyderių Nerijus Atajevas neabejojo, kad, žaisdami pajėgiausios sudėties, lietuviai namuose būtų pasiekę pergalę.

– Lenkijos rinktinė traumų išretintai Lietuvos komandai tiesiog yra per kietas riešutas? – po rungtynių DELFI paklausė N. Atajevo

– Aštuoni iškritę rankininkai – labai daug. Sunku rungtyniauti prieš tokią komandą kaip Lenkijos rinktinė be kairiarankių žaidėjų. Nepaisant to, 45 minutes laikėmės, kovojome kaip lygūs su lygiais. Bet trūko keitimų, ir mačo pabaigoje tai pasijautė. Vis dėlto šios rungtynės bus labai gera pamoka Lietuvoje žaidžiančiam jaunimui.

– Žaisdami visos sudėties šiandien būtumėte pranokę lenkus?

– Aš manau, kad taip. Jeigu būtų susirinkusi bent pusė komandos, kuri žaidė žiemą, namuose mes būtume laimėję.

– Antrame kėlinyje buvote sumažinę skirtumą iki minimumo, bet neišnaudojote kiekybinės persvaros. Ar tuomet dar buvo galima „užsikabinti“ už varžovų?

– Taip, tikrai. Bet mes truputį perdegėme, paskubėjome, o lenkai tuo pasinaudojo, susigrąžino saugią persvarą ir ramiai užbaigė dvikovą.

– Kokį įspūdį paliko į traumuotų senbuvių vietą stojęs jaunimas?

– Manyčiau, neblogą. Bet reikia suprasti, kad Lietuvos lyga – tai ne Prancūzijos ir ne Vokietijos čempionatai. Ta pati Lenkijos lyga yra labai sustiprėjusi. Skirtumas – didelis, ir aikštėje tai matosi.

– Kokių tikslų vedami vyksite į Katovicus?

– Žinoma, norėsime laimėti ar bent jau sužaisti geriau nei Lietuvoje. Šiandien gynėmės neblogai, nes 24 praleisti įvarčiai nėra daug, tereikia sureguliuoti puolimą, ir viskas bus tvarkoje.

Atsakomosios rungtynės birželio 17 dieną vyks Katovicuose, Lenkijoje.

2013 metų pasaulio čempionatas, kuriame varžysis 24 rinktinės, vyks Ispanijoje. Lietuviai į planetos pirmenybių finalinį etapą iki šiol yra patekę tik vieną kartą – 1997 metais Japonijoje jie užėmė dešimtą vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)