Prestižinės varžybos puikiai susiklostė mūsų šalies imtynininkėms. Svoryje iki 67 kilogramų triumfavo Šiaulių miesto Vijolių vidurinės mokyklos sporto klasės mokinė, „Atžalyno“ sporto mokyklos auklėtinė Danutė Domikaitytė. Finalinėje imtyje Danutė rezultatu 0:1/0:1 įveikė Baltarusijos olimpinio rezervo auklėtinę Angeliną Prud.

„Tai ne pirmas mano apdovanojimas turnyruose Baltarusijoje. Tačiau keistas jausmas, kai sužinojau, kad tapau kitos šalies sporto meistre. Baltarusės dėl šio ženkliuko plėšosi, naktimis nemiega, svajoja. Šis titulas joms atveria kelią prie geresnio finansavimo, o dabar jos it musę kandusios. Tikiuosi, organizatoriams mano pirma vieta nebus pretekstu kitais metais mūsų nekviesti“, – kvatoja turnyro nugalėtoja Danutė Domikaitytė. Kristina ir Danutė Domikaitytės bei Indrė Bubelytė

Šiame turnyre puikiai pasirodė ir čempionės jaunesnioji sesuo Kristina Domikaitytė (55 kg). Kovoje dėl išėjimo į finalą ji pralaimėjo beveik dešimčia metų už save vyresnei Baltarusijos sportininkei Olgai Jakimčik. Tačiau kovoje dėl trečios vietos atsigriebė su kaupu ir, įveikusi dar vieną baltarusę, pasipuošė bronzos medaliu.

Dar vieną bronzos medalį iškovojo Šiaulių universiteto studentė Indrė Bubelytė (59 kg).

Per varžybų atidarymą Lietuvos moterų imtynių komandai buvo įteiktas tradicinis nacionalinis pyragas su druska, kaip pagarbos ir draugystės ženklas. Jau keleri metai šalies moterų imtynių rinktinė kartu su Baltarusijos Gardino miesto Olimpinio rezervo sportininkėmis dalyvauja bendruose pasiruošimo stovyklose. Prieš šias varžybas lietuvaitės taip pat turėjo puikią mokomąją stovyklą, kurioje tobulino techninius ir taktinius įgūdžius.

Varžybose Gomelyje dalyvavo 140 imtynininkių iš Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos, Vokietijos ir Lietuvos.