Tokiomis oro sąlygomis aukščiausią meistriškumą pademonstravo jachtos „Raganosis-Finasta“ įgula, vadovaujama kapitono Sauliaus Pajarsko. Per visus penkis plaukimus įgula surinko 11 taškų ir tapo „ASUS RS-280 jachtų klasės taurės“ trečiojo etapo nugalėtoja.

Antroje turnyrinės lentelės vietoje atsidūrė vienu tašku daugiau surinkusi kapitono Raimondo Šiugždinio komanda su jachta „Arabela“, trečioje – jachta „Hornas“ (kap. Šarūnas Abraitis) su 22 taškais.

Labiausiai permainingas – penktasis plaukimas

Pirmajame plaukime nuo pat starto į priekį išsiveržusi jachtos „Arabela“ įgula finišą taip pat pasiekė pirmoji. Po jos finišavo „Raganosis-Finasta“, o trečioji – jachtos „Hornas“ įgula.

Antrojo plaukimo pradžioje į besikeičiančius vėjus tiksliausiai reagavo jachtos „Yomayo“, „Raganosis-Finasta“ ir „Bartas“, tačiau antroje distancijos dalyje priešvėjinėje atkarpoje į lyderius išsiveržė „Hornas“, kuris iš ketvirtosios vietos pakilo į pirmąją. Antroji vėl finišavo „Raganosio-Finastos“ įgula, o tretieji – „Yomayo“ komandos buriuotojai.

Trečiojo plaukimo pirmojoje dalyje intensyviausia kova vyko tarp čempionato lyderių „Raganosio-Finastos“ ir „Arabelos“, tačiau antrojoje dalyje jachtai „Raganosis-Finasta“ pavyko gerokai atsiplėšti ir finišuoti pirmai. Už jos - „Arabela“ ir „Alfeta“, kuri paskutinėje distancijos dalyje sugebėjo aplenkti net dvi konkurentes.

Ketvirtajame plaukime savo pranašumu ir vėl neleido suabejoti jachtos „Arabela“ įgula. Kone bortas į bortą visą plaukimą vienas kitą persekiojo už lyderės plaukusios jachtos „Raganosis-Finasta“ ir „Alfeta“. Kovos įtampoje pranašesnė pasirodė „Raganosio-Finastos“ įgula, kuri finišavo antra, o „Alfeta“ trečia.

Labiausiai intriguojanti ir permaininga kova vyko paskutiniajame penktajame plaukime. Nors ir toliau pirmavo „Arabela“, į antrąją vietą iš ketvirtos išsiveržė jachta „Alfeta“, o jachta „Knygų klubas“ aplenkė net keturias varžoves ir finišavo trečia.

Po trijų etapų pirmoje vietoje išlieka „Arabelos“ komanda

Pagal varžybų taisykles anuliavus du blogiausius rezultatus iš jau įvykusių dvylikos „ASUS RS-280 jachtų klasės taurės“ plaukimų, bendroje įskaitoje po trijų etapų buriuotojų komandos išsidėstė tokia tvarka:

1.Arabela (kap. Raimondas Šiugždinis)- 14 taškų
2.Raganosis-Finasta (kap. Saulius Pajarskas )– 16 taškų
3.Knygų klubas (kap. Gediminas Sirvidas)– 39 taškai
4.Horn (kap. Šarūnas Abraitis)– 40 taškų
5.Alfeta (kap. Aidas Margis)– 41 taškas
6.Barta (kap. Giedrius Tomas Jarmalavičius)- 49 taškai
7.Yamayo (kap. Paulius Jeršovas)– 52 taškai
8.Presto (kap. Darius Antanavičius)– 71 taškas

Ketvirtasis „ASUS RS-280 jachtų klasės taurės“ etapas įvyks birželio 9-10 d. Kauno mariose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją