Europai skirtos 3 vietos moterims ir 6 vietos vyrams kiekvienoje svorio kategorijoje. Šiuo metu 6 Lietuvos sportininkai yra Europos geriausių sportininkų reitingų trejetukuose.

Šių metų Lietuvos karate rinktinė atsinaujinusi, daug debiutantų ir jaunų sportininkų. Rinktinės lyderiai – Europos karatė čempionatuose per pastaruosius 10 metų aukso medalius iškovoję Lukas Kubilius, Margarita Čiuplytė, Inga Mikštaitė, Rita Pivoriūnaitė, Raimundas Paškauskas sidabro ir bronzos – Andrius Miseckas, Orestas Procas, Andrius Draugelis, Rūta Brazdžionytė ir Diana Mačiūtė.

Vyrai startuos keturiose svorio kategorijose: -70kg, 70-80 kg, 80-90 kg, +90 kg ir kata rungtyje. Moterys kovos trijose svorio kategorijose: -55 kg, 55-65 kg, +65 kg ir kata rungtyje.

Suaugusių rinktinės treneriai Ričardas Poška ir Paulius Klapatauskas, rinktinės vadovas - Romas Vitkauskas. Jaunių rinktinę ruošia Andrius Macijauskas.

Čempionate teisėjaus tarptautinės kategorijos teisėjai iš Lietuvos Vladimiras Silvaška, Valius Rudys, Vladas Korsakovas, Gediminas Varkala, Remigijus Kersnauskas, Eugenijus Šilaika, Vygandas Milieška, Jurgita Činauskaitė-Cetiner ir Remigijus Olšauskas, vadovaujami Europos karatė organizacijos teisėjų komiteto nario Vidmanto Poškaičio.

„Finaluose tikiuosi matyti 3-4 Lietuvos sportininkus ir tikiuosi, kad ne mažiau kaip 6 sportininkai pateks į pasaulio čempionatą“, - sakė Europos karatė organizacijos (EKO) viceprezidentas ir pasaulio karatė organizacijos (WKO) prezidiumo narys Romas Vitkauskas.

Karatė yra trečia tarp populiariausių ir perspektyviausių sporto šakų Lietuvoje – šalyje veikia apie 100 klubų ir įvairių karatė stilių mokyklų. Kiekvienais metais karatė sportininkai laimi medalius. Pasaulio ir Europos karatė organizacijos siekia patekti į Olimpines žaidynes.

Karatė organizacija yra WADA Antidopingo konvencijos narė, koordinuoja savo veiklą su Nacionaliniais olimpiniais komitetais ir sporto departamentais.

Šiame Europos karatė čempionate varžybos vyks pagal karatė kiokušin visiško kontakto taisykles, kurios yra vienos sunkiausių dvikovinėse sporto šakose.

Pavyzdžiui, norint tapti čempionu vyrų svorio kategorijose iki 70 kg ar iki 80 kg, per vieną dieną teks kovoti šešias kovas po 3-4 raundus (viena kova - iki 9 min.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)