„Dieve, koks jis susikaustęs“, - šnabždėjo man Lauryno mama. O kas gi gali geriau pažinti savo vaiką, jei ne mama? Ir jau atrodė, kad L. Grigelis pradėjo atsipalaiduoti. Gerai sužaidęs kelis taškus iš eilės, jis turėjo galimybę švieslentėje įrašyti vienetą. Deja, laiku pribėgęs prie „drop shot‘o“, jis kamuoliuką pasiuntė už aikštės ribų. Dar pora klaidų, ir vienetas užsidegė varžovui.

Kai lietuvis antrame geime padarė keletą efektingų smūgių ir rezultatą išlygino, atrodė, kad ledai pajudėjo. Deja, mūsiškis vis negalėjo nusimesti tų geležinių grandinių. Kad ir kaip Laurynas stengėsi, pataikyti kamuoliuką į aikštelę jam nesisekė. Visi kamuoliukai, kurie prieš dvi dienas krito į aikštelę, tądien krito į užribį, tie kamuoliukai, kurie anksčiau liesdavo liniją, šįkart jos nelietė, o tie kamuoliukai, kurie atsimušę į tinklą, krito į varžovo pusę, dabar krito jau į L. Grigelio.

Vėl pralaimėjęs savo padavimą ir atsilikdamas 1-4, lietuvis panaudojo jau vieną kartą išbandytą triuką ir pasikeitė raketę. Deja, šį kartą ir šis triukas nepadėjo. Kamuoliukai ir toliau lėkė į užribį, o varžovas ispanas Danielis Munozas De Lanava, varžybose atliko sienos vaidmenį. Viską, ką Laurynas pasiųsdavo į jo pusę, šis atmušdavo atgal ir laukė neišprovokuotos priešininko klaidos.

Galvojau, gal antras setas rungtynes perlauš, bet deja, rezultatas buvo tas pats. Ispanas vis atmušinėjo kamuoliukus, o jaunasis lietuvis labai ant savęs pyko, kad nepavyksta parodyti tai, ką jis gali ir sugeba. Taigi, nėra daug ko apie šias rungtynes pasakoti. Galiu pasakyti tik tiek, kad šios dvikovos ispanas D. Munozas De Lanava nelaimėjo, o nežinia dėl kokių priežasčių (ir net nebandysiu jų spėti) L. Grigelis ją pralošė.

Belieka pasidžiaugti labai geru jo pasirodymu ant dangos, kuri jam tinka mažiausiai ir net seilės tįsta pagalvojus, kad į Didžiąją Britaniją ateina žolės sezonas. Notingemo „Challenger“ serijos turnyras, Vimbldono kvalifikacija ir tikimės, pats Vimbldonas. Šiuose turnyruose mes matysime ne tik L. Grigelį, bet ir po traumos sugrįžtantį Ričardą Berankį.

Atrodo, būtų ir viskas, bet dar norėčiau pasidalinti šiokia tokia truputį su tenisu susijusia istorija. Kadangi Paryžiuje esu su šeima, savo vakarus leidžiu, deja, ne naktiniuose klubuose, o vaikų žaidimų aikštelėse. Netoli Champs-Elysées esančiose vaikų žaidimo aikštelėse ganiau savo dvejų su puse metų atžalą, kuris po ją skraidė tarsi kometa.

Vieno tokio skrydžio metu, jis stumtelėjo nedidelę, maždaug dvejų metų mergaitę ir vos jos neparvertė. Sugėdinęs savo berniuką, kad taip daryti negalima, pradėjau ieškoti mergaitės tėvų, kad galėčiau jų atsiprašyti. Pamatęs mergaitės tėčio veidą, supratau, kad jis man yra matytas. Į mane žiūrėjo vienas geriausių Šveicarijos tenisininkų.

Ne, turiu, jus nuvilti, ta mergaitė nebuvo viena iš Roger Federerio dvynių. O šis šveicarų tenisininkas visą savo karjerą komentatorių buvo vadinamas antra Šveicarijos rakete. Taigi, prieš mane stovėjo Stanislasas Wawrinka. Pamatęs mano marškinėlius su doublefault logotipu, maloniai nusišypsojo ir sutiko nusifotografuoti.

Po to truputį šnektelėjome. Aš minėjau, kad esu nusivylęs šios dienos kvalifikacija ir L. Grigelio pralaimėjimu. Stanislasas minėjo, kad Lauryno pavardę yra girdėjęs, bet geriau žino kitą lietuvį R. Berankį. Aš jo paklausiau, ką jis galvoja apie savo burtus.

S. Wawrinka man atsakė, kad pirmas jo varžovas italas F. Cipolla yra tikrai įveikiamas, o galimybes laimėti prieš kitus du jam ant kelio stovinčius prancūzus G. Simoną ir J. W. Tsongą apibūdino kaip 50:50. Ir pridūrė, kad jie turi nedidelį pranašumą, nes žaidžia namuose.

Dar kokią valandą pavaikę savo atžalas, atsisveikinome. Nuoširdžiai palinkėjau jam didžiausios sėkmės Prancūzijos atvirame čempionate. Ir jie išėjo, gražiai stumdami vežimėlyje sėdinčią dukrą. O aš išėjau ant peties, kaip rąstą užsimetęs klykiantį vaiką, kuris visai nenorėjo palikti tos žaidimų aikštelės. Ir jam buvo nė motais, kad jau buvo vakaras ir aikštelė nakčiai uždaroma...

DELFI už šio komentaro turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi nuomonė!

Laurynas Grigelis Paryžiaus kortuose
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)