Pasauline buriavimo jūros švente vadinama regata „Volvo Ocean Race“ vyksta kas dvejus metus.

Jos metu geriausi pasaulio buriuotojai nuo vėlyvo rudens iki vasaros varžosi lenktynėse aplink pasaulį užsukdami į maždaug dešimtį uostų. Regatos dalyviai uoste užtrunka apie savaitę, kurios metu jame įrengiamas lenktynių kaimelis su įvairiomis pramogomis ir komandų techninio aptarnavimo zona.

„Volvo Ocean Race“ trunka apie devynis mėnesius. Šiuo metu vykstančios regatos uostais yra dešimt miestų, tarp jų – Majamis (JAV), Abu Dabis (JAE), Lisabona (Portugalija) ir Alikantė (Ispanija) ir kiti. Tam, kad varžybos užsuktų į Klaipėdą, mūsų uostamiesčiui reikės konkuruoti su Švedijos, Danijos ir Olandijos uostais.

Tapimas „Volvo Ocean Race“ uostu 2015 arba 2018 metais būtų didelis įvykis Klaipėdai ir Lietuvai. Regatą priėmusių šalių patirtis rodo, kad nauda miesto ir šalies, kurioje ji svečiuojasi, ekonomikai yra žymiai didesnė, nei reikalingos investicijos.

Pasak tarptautinės audito kompanijos PWC, vertinusios regatos poveikį šalių ir miestų ekonomikai. Ataskaitos, keturias iš eilės regatas priimsiantis Ispanijos uostas Alikantė vidutiniškai į uosto infrastruktūrą vienam „Volvo Ocean Race“ renginiui investavo 4,16 mln. eurų, o teigiamas paskutinės regatos poveikis miesto ekonomikai įvertintas 118,2 mln. eurų. Panašios investicijų ir tiesioginės naudos proporcijos užfiksuotos ir kituose regatos uostuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)