Lietuvos sportininkai šiose žaidynėse iškovojo net aštuonis medalius - tris aukso, vieną sidabro ir keturis bronzos.

Net tris medalius iškovojusi badmintonininkė Kristina Dovydaitytė žurnalistams sakė, kad jos sėkmingą pasirodymą lėmė labai didelis noras laimėti. 19-metė sportininkė badmintoną žaidžia nuo 1994 metų. Kristina sakė, kad šiuo metu ji treniruojasi penkis kartus per savaitę.

K.Dovydaitytė moterų vienetų varžybose iškovojo aukso, mišrių dvejetų varžybose su broliu Tomu - sidabro, o moterų dvejetų turnyre su Jevgenija Novik - bronzos medalius.

Du aukso medalius šiose žaidynėse iškovojo orientacininkas Tomas Kuzminskis (jis iš Melburno grįžo sekmadienį), o bronzos medalius pelnė moterų ir vyrų krepšinio rinktinės bei lengvaatletė Larisa Voroneckaja.

Ketvirtadienį sportininkus sveikins Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas. Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Vytas Nėnius sakė, kad kurčiųjų olimpinėse žaidynėse pasižymėjusiems sportininkams ir jų treneriams bus įteiktos piniginės premijos - iš viso daugiau nei pusė milijono litų.

Pasaulio kurčiųjų olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovavo 34 sportininkai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją