Kaip praneša „Reuters“, į rytinę treniruotę susirinkę FC „Barcelona“ futbolininkai apie trenerio sprendimą nebepratęsti savo sutarties su klubu jau informuoti. Oficialiai žinią apie pasitraukimą iš „Barcelonos“ trenerio pareigų J. Guardiola praneš kiek vėliau - specialiai surengtoje spaudos konferencijoje.

Vairą iš J. Guardiolos nuo kito sezono pradžios perims jo asistentu dirbęs Tito Vilanova.

„Pepas Guardiola nuo kito sezono nebedirbs pas mus. Ačiū jam už įdėtą darbą ir meilę komandai“, - pareiškė FC „Barcelona“ prezidentas Sandro Rosellas.

„Atsiprašau dėl per paskutines savaites kilusios sumaišties. Visada norėjau dirbti pagal trumpalaikes sutartis, nes reikalavimai čia labi aukšti. Dabar mes esame iškritę iš pagrindinių dvejų varžybų, tad tai geras laikas pranešti apie pasitraukimą.

Priežastis yra labai paprasta: ketveri metai - per tiek laiko visi pavargsta. Naujas treneris klubui suteiks tai, ko aš nebegaliu“, - savo motyvus išdėstė J. Guardiola.

DELFI primena, kad „Barcelona“ Ispanijos pirmenybėse nusileido „Real“ klubui ir beveik prarado galimybes triumfuoti šalies čempionate. Čempionų lygos pusfinalyje „Chelsea“ klubas pirmosiose rungtynėse įveikė „Barceloną“, o „Camp Nou“ stadione vykusiame atsakomajame mače sensacingai sužaidė lygiosiomis, taip eliminuodamas praėjusių metų Čempionių lygos nugalėtoją iš kovos dėl titulo.

J. Guardiola per ketverius metus, kai užėmė vyriausiojo trenerio postą, tris kartus laimėjo Ispanijos čempionatą, du kartus triumfavo stipriausių Europos klubų turnyre.

41-erių P.Guardiola, būdamas žaidėju, „Barcelonos“ klubui atstovavo 479 kartus, per ketverius metus kaip treneris iškovojo 13 titulų.

Tito Vilanova ir Josepas Guardiola
Josepas Guardiola
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)