„Skeptikai galėtų sakyti, kad varžybose dalyvavęs vienas pajėgiausių Europos diskgolfininkų nepaliko jokios intrigos, tačiau tai ne tiesa. Antrąją vietą užėmęs Gabrielius Gricius nuo lyderio atsiliko tik šešiais taškais, o trečias likęs Estijai atstovaujantis suomis Veli Berglund nusileido 20 taškų. Intriga išliko iki paskutinių metimų. Kita vertus, visiems turnyro dalyviams buvo naudinga pamatyti, kaip žaidžia šios srities profesionalai“, - sakė turnyro „Vilnius Open 2012“ organizatorius Darius Gricius.

Mėgėjų pogrupyje nenugalimas buvo Pranciškus Gricius. Antrąją vietą užėmė geriausiai tarp moterų sužaidusi Estijos atstovė Maie-Ly Pihus. Šio pogrupio finale kovojo ir jauniausias turnyro dalyvis – vienuolikametis Eivinas Dziena (Lietuva).

Diskgolfo turnyras „Vilnius Open“ trečius metus iš eiles rengiamas Pavilnių regioniniame parke, Pučkorių apylinkėse. Daugelis užsienio žaidėjų grįžta į šį turnyrą dėl puikiai vertinamo parko. Šiemet pirmą kartą buvo įrengtas pilno formato, 18 krepšių, diskgolfo parkas – aukščiausio lygio žaidėjai buvo sužavėti puikiu parko suplanavimu, nuostabiu gamtovaizdžiu.

„Dėkojame už puikiai organizuota diskgolfo šventę. Lietuviams pavyko suorganizuoti net nuostabų orą. O kalbant apie Pavilnio parka, turiu pripažinti, kad retai tenka žaisti tokio grožio kraštovaizdyje. Tai netgi šiek tiek blaško“, - juokavo diskgolfo turnyro nugalėtojas Miko Fyhras.

Turnyro organizatorių pastebėjimu, nors tai nauja sporto šaka Lietuvoje, ir daugeliui praeivių vis dar kelia nuostabą, panašu, kad Vilniui laikas pasekti kitų Europos miestų pavyzdžiu ir galvoti apie stacionaraus diskgolfo parko įkūrimą. „Juolab, kad jo planas jau paruoštas ir išbandytas tarptautinio lygio turnyruose. Tokiame parke diskgolfo sportu galėtu užsiimti kiekvienas norintis“, - sakė D. Gricius.

Diskgolfas populiarėja greitai, nes nereikalauja didelio fizinio pasiruošimo. Daug žmonių susipažįsta su šiuo sportu, jį pamilsta sulaukę 30, 40 ir daugiau metų. Jei yra viešai prieinamas parkas, šis sportas nereikalauja ir dideliu investicijų – pakanka įsigyti porą skraidančių diskų ir puikiai praleistas laikas garantuotas.

Apie žaidimą

Žaidimo esmę apibūdina pats pavadinimas. Taisyklės panašios į golfo, tik žaidžiama ne kamuoliuku ir lazda, o plastikiniu skriejančiu disku. Nėra ir duobučių – diską atliekant kuo mažiau metimų būtina pataikyti į specialų krepšį. Žaidžiama natūraliuose arba specialiai šiam žaidimui įkurtuose parkuose. Lietuvoje šiuo metu yra vienintelis stacionarus diskgolfo parkas, privačiai įrengtas Zarasų rajone.

Pasaulyje jau skaičiuojama daugiau kaip 3500 stacionariai įrengtų diskgolfo parkų. Ši, dar jauna, sporto šaka laikoma vienu greičiausiai augančių sportų pasaulyje. Diskgolfas populiariausias Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, taip pat Europoje (ypač Skandinavijoje). Diskgolfo žaidėjų sparčiai daugėja ir Lietuvoje.

Lietuva 2010 metais tapo tarptautinės asociacijos PDGA (Professional Disc Golf Association) nare. Šiemet trys Lietuvos sportininkai dalyvaus Europos diskgolfo čempionate Anglijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją