FC „Barcelona“ (Ispanija) - Londono „Chelsea“ (Anglija)

Pirmosios rungtynės - 0:1.

Stadionas: „Camp Nou“, Barselona (Ispanija).

Teisėjas: Cuneytas Cakiras (Turkija).

FC „Barcelona“ strategas Josepas Guardiola prieš dvikovą nudžiugino žurnalistus skambia fraze: „Esu tikras, kad mes būsime Miunchene, kur vyks turnyro finalas“. Tuo metu svečių treneris Roberto Di Matteo buvo kuklesnis ir tikėjosi išnaudoti progas įvarčiui pelnyti.

„Patikėkite manimi, kai sakau, kad mums pasiseks, - sakė J. Guardiola. - Tikiu šiais futbolininkais dėl šimto priežasčių: jie tikrai įveiks „Chelsea“. Suprantu, jog daug kas nenori mūsų pergalės, tačiau mes ja tikime. Tikrai būsime Miunchene“.

Ir tęsė: „Nežinau, ar tai didžiausias iššūkis mano trenerio karjeroje, tačiau visuomet juos priimu su optimizmu, nes tikiu komanda. Žinome, kad „Chelsea“ turi pajėgią ekipą, kuri sieks pergalės. Privalėsime rasti kelius varžovų vartų link, o tai nėra neįmanoma“.

Savaitgalį FC „Barcelona“ namuose 1:2 pralaimėjo principinį mačą Madrido „Real“ klubui ir praktiškai palaidojo viltis apginti šalies čempionų titulą. Be to, nutrūko nuo 2010 metų rudens sirgalius džiuginusi net 54-erių iš eilės nepralaimėtų rungtynių savo stadione serija.

Antradienio dvikovoje katalonai versis be ilgam iš rikiuotės iškritusių Erico Abidalio, Davido Villos ir Andrea Fontaso, bet trenerio dispozicijoje bus po sunkios traumos atsigavęs Ibrahimas Afellay.

„Chelsea“ ekipos strategas R. Di Matteo spaudos konferencijoje buvo atsargesnis: „Komandų šansai - 50 prieš 50. Turime nedidelį pranašumą, tačiau suprantame, kaip bus sunku jį išsaugoti. Manau, jog turime pelnyti įvartį, nes tuomet galimybės gerokai išaugtų. Žaisti dėl nulinių lygiųjų gali būti per sunku.

Suprantame, kad FC „Barcelona“ kurs progas, o mums reikės sumažinti jų skaičių iki minimumo. Esame pajėgūs patekti finalą. Tam prireiks sėkmės, tačiau be jos trofėjų niekas nelaimi“.

Savaitgalį „Chelsea“ Londono derbyje sužaidė lygiosiomis 0:0 su „Arsenal“ vyrais - tai buvo pirmasis „sausas“ mačas po 26-erių iš eilės rungtynių, kuriose „mėlynieji“ įmušė bent vieną įvartį.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

FC „Barcelona“: Victor Valdes; Gerard Pique, Javier Mascherano, Carles Puyol; Sergio Busquets, Xavi, Andres Iniesta, Cesc Fabregas; Alexis Sanchez, Lionel Messi, Pedro.

„Chelsea“: Petr Čech; Ashley Cole, John Terry, Gary Cahill, Branislav Ivanovič; Raul Meireles, Obi Mikel, Frank Lampard; Ramires, Juan Mata, Didier Drogba;

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją