Kaip ir daugelis Lietuvos sportininkų, šiais metais jaunoji bėgikė orientavosi į pasiruošimą Londono olimpiadai. Būtent dėl siekio kuo geriau jai pasirengti E. Balčiūnaitė praleido žiemos sezoną.

„Šiemet - ypač intensyvūs metai. Vien jau olimpiada Londone kalba pati už save, o prieš ją laukia nelengvas Europos čempionatas Helsinkyje. Ilsėtis ir svajoti nebėra laiko. Tik daryti ir daryti“, – sako bėgikė E. Balčiūnaitė.

Nepaisant intensyvaus treniruočių grafiko, sporto stovyklų ir startų Lietuvoje bei užsienyje, E. Balčiūnaitė ir šiemet sutiko būti projekto „Ateities čempionai“ ambasadore. Pasak sportininkės, šis projektas jai labai artimas ir svarbus, nes padeda realizuoti vieną iš savo tikslų – populiarinti sportą Lietuvoje.

„Tai yra puiki galimybė pritraukti būsimus jaunuosius čempionus į lengvąją atletiką ir kitas sporto šakas. Taip pat motyvuoti juos ir parodyti, ko galima pasiekti ir ką pati pasiekiau sportuodama“, – sako jaunoji Lietuvos sportininkė.

Pernai E. Balčiūnaitė vedė kūno kultūros pamoką projekto „Ateities čempionai“ laureatams – Joniškio raj. Gasčiūnų pagrindinės mokyklos šeštokams, kurie laimėjo konkursą „10 žingsnių, kaip tapti čempionu“. Pamoka paliko didelį įspūdį ne tik sportininkei, bet ir vaikams.

E. Balčiūnaitė ir toliau nori tęsti savo edukacinę veiklą, todėl šiais metais vėl entuziastingai globoja „Ateities čempionus“. Šiemet konkurse vaikai varžysis lengvosios atletikos ir plaukimo rungtyse, dviračių sporto ir krepšinio varžybose.

„Šiuo metu jaunimui labiau rūpi virtualus gyvenimas nei tai, kas gyva ir natūralu. Projektas „Ateities čempionai“ stengiasi įrodyti ir motyvuoti jaunimą judėti, sportuoti ir pailsėti nuo kompiuterių, parodyti, jog sportas yra vartai į tikrą gyvenimą, jog sportuodami jie gali pasiekti didžių laimėjimų“, – sako bėgikė E. Balčiūnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją