„Gauti teisę vadovauti „El Clasico“ rungtynėms yra didelė garbė. Visi, kas sako kitaip – meluoja. Tu negali lyginti tokių rungtynių su bet kuriomis kitomis. Labai sunku laikyti tokio mačo vadžias savo rankose“, – kalbėjo R. G. de Loza.

„Rungtynės tarp „Real“ ir „Barcelona“ klubų buvo pačios svarbiausios mano karjeroje. Teisėjauti „El Clasico“ yra kur kas sunkiau nei, pavyzdžiui, Čempionų lygos turnyro pusfinalyje“, – tęsė buvęs teisėjas.

„Tam, kad teisėjautum „El Clasico“ turi būti aukščiausios klasės teisėjas ir turėti tvirtą charakterį. Labai svarbu neįsitraukti į tai, ką kalba kiti. Nėra svarbu nei ką sako Jose Mourinho, nei Pepas Guardiola“, – kalbėjo ispanas.

Susitikimuose tarp „Barcelona“ ir „Real“ klubų pastaraisiais metais buvo nemažai ginčų ir diskusijų, tačiau R. G. de Loza tikina, kad teisėjai visada stengiasi, kad rungtynės baigtųsi 11 prieš 11.

„Išlaikyti visus 22 žaidėjus aikštėje yra teisėjų tikslas. Reikia suprasti, kad vieni žaidėjai yra agresyvesni, kiti ramesni, todėl teisėjas turi pats užbrėžti ribas“, – baigė R. G. de Loza.

Mačas tarp „Real“ ir „Barcelona“ klubų vyks šeštadienį, 21 valandą Lietuvos laiku.