Antrame susitikime lietuvaitės 2:0 (21:19, 21:16) įrodė savo pranašumą prieš patyrusias varžoves - Vereną Puhr ir Isabellą Mai iš Austrijos.

„Monte Carlo 2012“ yra elitinis paplūdimio tinklinio sezono atidarymo turnyras į kurį kviečiamos tik pasaulio ir Europos turuose aukštus rezultatus demonstruojančios komandos. Be lietuvių, austrių ir amerikiečių turnyre dalyvauja komandos iš Kanados, Vokietijos, Čekijos, Ispanijos, Estijos ir Slovėnijos.

„Mače su amerikietėmis taip pat galėjome sužaisti geriau, tačiau pirmame sete pirmaudamos 15:12 merginos dėl varžybų patirties stygiaus šiek tiek pasimetė ir prarado iniciatyvą. Su austrėmis viskas pavyko kur kas geriau: puikiai sekėsi padavimas, tiksliai žaidėme gynyboje ir atkaklioje kovoje įveikėme tituluotas varžoves.

Monikai prieš kelias savaites skilo dešinės rankos smilius, ji žaidžia „suteipuota“ ranka ir negali atakuoti visu 100 proc. bet merginų nusiteikimas kovingas, tad tikėkimės, kad šiandien vakare pavyks įveikti slovėnes ir pateksime į pusfinalį“, – komentavo merginų treneris ir Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

„Vien pakvietimas į šį turnyrą yra didžiulis įvertinimas Lietuvos tinkliniui. Tai – varžybos, į kurias pakvietimą gauna ne bet kas. Monika ir Ieva intensyviai ruošėsi šiam sezonui visus metus uždarame paplūdimio tinklinio aikštyne ir pirmosiose sezono varžybose matosi, kad padaryta didžiulė pažanga. Jau galime kovoti su pajėgiomis pasaulio moterų elito komandomis.

Žinoma, tai tik pati sezono pradžia ir daugelis užsienio komandų tik pradeda pasiruošimą, tačiau mūsiškių žaidimas nuteikia optimistiškai,“ – pasakojo M. Vasiliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją