Lietuvos rekordų agentūra „Factum“ patvirtino, jog 191 mažasis tenisininkas vienu metu, vienoje aikštelėje 5 minutes mušinėjantis teniso kamuoliuką pasiekė Lietuvos rekordą.

Planuojama, jog 2012 metų rudenį akademija galės priimti dar daugiau norinčių žaisti tenisą ir bent vienas iš šių dviejų rekordų tikrai bus sumuštas.

Treneriai

2011 metų rugsėjo mėnesį Vilniaus teniso akademijai vadovauti pradėjo Edita Liachovičiūtė. E. Liachovičiūtė – kvalifikuota teniso trenerė, turinti tarptautinės teniso federacijos lygio I ir II trenerio sertifikatus, daugkartinė Lietuvos jaunių čempionė ir prizininkė, šiuo metu dar treniruojanti ir Lietuvos moterų teniso rinktinę.

„Smagu, kad šiemet mūsų teniso akademijos trenerių kolektyvas pasipildė ne vienu nauju, profesionaliu treneriu, dalyvavome įvairiuose kvalifikacijos kėlimo mokymuose, kuriuos vedė ne tik Lietuvos, bet ir iš užsienio atvykę specialistai“ – džiaugėsi vyr. trenerė.

Treniruotės

Akademijoje nuolat tobulinama treniruočių organizavimo praktika. Nuo šių metų įvesta vaikų vertinimo sistema, kuri leis profesionaliai įvertinti pasiektus darbo rezultatus ir nustatyti tolimesnio darbo gaires. Skatinamas vaikų migravimas tarp grupių, siekiant, kad kiekvienas sportuotų tarp to paties lygio bendraamžių. Šį pavasarį daug dėmesio skirta vaikų švietimui sveikos mitybos, gyvensenos klausimais, akademijos auklėtiniai buvo kviečiami į nemokamas kineziterapiauto konsultacijas. Planuojama šias teigiamą atgarsį turėjusias iniciatyvas tęsti ir toliau.

Rinktinė

Suformuota akademijos vaikų teniso rinktinė, į kurią pateko pažangiausi ir geriausius pasiekimus turintys akademijos auklėtiniai. Sportininkai treniruojasi tiek individualiai, tiek nedidelėse grupelėse nuo 3 iki 5 kartų per savaitę, dalyvauja tarptautiniuose turnyruose ir ne vienas jų svajoja apie profesionalo karjerą.

Dedamos visos pastangos, kad rinktinės nariai pasirašytų kontraktus su pasaulinio garso kompanijomis ir būtų aprūpinti nemokama apranga, inventoriumi. Ieškoma galimybių išvežti jaunuolius į prestižinius Europos teniso turnyrus, sukurti geriausias sąlygas sparčiam tobulėjimui. Tapti rinktinės nariu turi galimybę kiekvienas akademijos auklėtinis, siekiantis būti geriausiu.

Akademijos rinktinei priklauso Lukas Mugevičius, esantis tarptautinio jaunių reitingo šimtuke ir laikomas vienu perspektyviausių Lietuvos jaunių. Akademijos rinktinei atstovauja ir Lina Stančiūtė, kuri ne tik žaidžia už Lietuvos moterų teniso rinktinę, bet ir neretai dalinasi savo patirtimi treniruodama jaunesnius akademijos auklėtinius. Bei daug kitų perspektyvių jaunuolių.

Turnyrai

Per 2011 - 2012 metus akademija planuoja suorganizuoti daugiau nei 15 įvairaus lygio turnyrų. 2011 metų gruodį vyko tarptautinis vaikų turnyras „Lietuvos geležinkelių“ taurei laimėti, kuriame tris iš keturių pirmų vietų iškovojo VTA auklėtiniai: Ieva Drūteikaitė, Robertas Wrezinski ir Martynas Jurkonis.

2012 metais pirmą kartą organizuotame „Vitaminų Zippy teniso turnyre“ taip pat nugalėtojų gretose buvo VTA auklėtiniai Paulina Bakaitė ir Paulius Kučas. Pastarasis turnyras pritraukė rekordinį skaičių dalyvių, planuojama, jog jau kitąmet jis taps tarptautiniu.

Akademijoje itin didelis dėmesys skiriamas patiems mažiausiems – per metus organizuojami net 6 turnyrai vaikams iki 10 metų. Šiuose turnyruose vaikai žaidžia specialiai jiems paruoštuose aikštelėse su jų amžiui pritaikytais kamuoliukais.

Neįgaliųjų tenisas

Vilniaus teniso akademijos neįgaliųjų teniso klubo šį sezoną taip pat laukė daug išbandymų. Pirmą kartą Lietuvos neįgalieji tenisininkai dalyvavo pasaulio komandų varžybose „BNP Paribas World Team Cup Qualidication Event“, kurios pagal svarbą prilygsta „Davis cup“ varžyboms. Šiemet tarptautinis neįgaliųjų sporto rėmimo fondas „Silver Fund“ padovanojo 8 specialiai teniso žaidimui pritaikytus neįgaliųjų vežimėlius, skirtus jaunuoliams. Tad vis dar ieškoma mergaičių ir berniukų, kurie norėtų sportuoti ir pasiekti aukštų rezultatų neįgaliųjų tenise.

Vasara

Net ir vasarą Vilniaus teniso akademija nenutrauks savo veiklos. Akademijos sportininkams vasara - pagrindinis tarptautinių turnyrų sezonas, kuriuose jie semsis patirties ir sieks pergalių. Visi kiti, norintys vasaroti aktyviai, neprarasti įgūdžių, o juos aktyviai tobulinti, taip pat yra kviečiami į treniruotes net ir mokyklinių atostogų metu.

Visą vasarą SEB arenoje bus organizuojamos smagios dienos stovyklos vaikams nuo 4 iki 13 metų amžiaus. Savaitės trukmės stovyklėlėse vaikai bus mokomi ne tik teniso, čia vyks ir skvošo, karatė, badmintono, futbolo, stalo teniso treniruotės, organizuojamos šokių, anglų kalbos, vaidybos pamokos, bei daug kitų linksmų pramogų. Taip pat bus rengiamos ir profesionalios sportinės stovyklos, kuriose bus daug dėmesio skiriama tiek tenisui, tiek vaikų fiziniam pasirengimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją