„Carlsberg“ teniso arenoje „Vakarų teniso“ organizuoto turnyro finale krepšininkų duetas finale 3:6, 6:4, 10:5 nugalėjo palangiškius – Ramūną Stonkų ir Mindaugą Nesteckį.

Jie pranoko net 25 mėgėjų duetus iš Klaipėdos, Palangos, Kretingos ir Gargždų.

Klaipėdos „Švyturio“ mėgėjų krepšinio lygos prezidentas 38-erių metų E. Žukauskas apie pomėgį žaisti tenisą yra pasakojęs žurnalui „Tenisas“.

„Krepšinis jau buvo pabodęs, o tenisas – labai įdomus žaidimas, kurį gali žaisti dideli ir maži, seni ir jauni. Būnant vyresnio amžiaus krepšinį žaisti sunku, o tenisą galima žaisti ir dviese, jei nesinori daug bėgioti“, – žurnalui „Tenisas“ aiškino Europos krepšinio čempionas E. Žukauskas.

Pirmą kartą į rankas teniso raketę krepšininkas paėmė prieš 15 metų. Bet tuo metu vidurio puolėjas naujam pomėgiui daug laiko skirti negalėjo.

„Buvau profesionalus krepšininkas, todėl tenisą pažaisdavau gal kartą per metus“.

Palikęs profesionalų sportą, E. Žukauskas į rankas vėl paėmė teniso raketę. Net projektuodamas namus jis atsižvelgė į seną pomėgį. Šalia sportininko namo įrengta teniso aikštelė.

„Ne krepšinio, bet teniso“, – pabrėžia klaipėdietis, pastaruoju metu žaidžiantis ir krepšinio mėgėjų varžybose. - Pernai vasarą, kai tik būdavo geras oras, beveik kasdien žaisdavome tenisą. Du mėnesiai tokie buvo“.

E. Žukausko teniso aikštelėje žaidė ne vienas praeityje garsus krepšininkas.

„Saulius Štombergas buvo atvažiavęs, padarėme sezono uždarymo dvejetų varžybas, jis buvo mano partneris. Mindaugas Žukauskas ir Darius Maskoliūnas žaidė. Su Dariumi sunkiai sekėsi, netgi nekaip, o prieš kitus dar pasiseka laimėti“.

Šiuo metu sportininko tikslas – išmokyti tenisą žaisti žmoną, kuriai vis neatsiranda laiko.

Jei 218 cm ūgio E. Žukauskas žaistų profesionalų tenisą, jis būtų aukščiausias žaidėjas pasaulyje. Šiuo metu šiuo titulu džiaugiasi 208 cm ūgio kroatas Ivo Karlovičius.

„Aktyviai žaidžiu vos trejus mus, todėl iki profesionalų dar toli. Mes savo teletabių lygoje galime žaisti“, – juokiasi aukštaūgis.

E. Žukauskas sako, kad ūgis jam ir padeda, ir trukdo.

„Patogu, kai reikia paduoti iš aukštai, bet kai reikia žemai lenktis – sunku“.

Aukštaūgiui būtų sunku rasti jo dydžio teniso aprangą ir avalynę, todėl atletas džiaugiasi išlaikęs sportinį inventorių, kurį naudojo dar būdamas profesionalus krepšininkas.

Klaipėdos „Švyturio“ mėgėjų krepšinio lygoje rungtyniaujantis ir Vakarų teniso lygoje žaidžiantis E. Žukauskas įsitikinęs – tenisas ir krepšinis vienas kitam netrukdo.

„Į krepšinio treniruotes nereikia eiti du kartus per dieną. Kartą per savaitę pasitreniravęs galiu žaisti. O tenisą žaidžiu, kai būna nuotaika. Man abu žaidimai - lygūs. Prie teniso labiau linkau, kai krepšinis buvo pabodęs. Dabar jau jaučiu, kad pasiilgau kamuolio“, – sako krepšininkas.

Šaltinis
Žurnalas „Tenisas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją