Kaip sakė rinktinės treneris Antanas Skarbalius, nors Portugalijos rinktinė laikoma stipria, lietuviams atkaklių varžybų metu pavyko su šia komanda sužaisti lygiosiomis.

„Mums pavyko, nors paskutines varžybų minutes Lietuvos rinktinėje buvo tik keturi žaidėjai, o priešininko – šeši. Jei teisėjas nebūtų išvaręs iš aikštės mūsų sportininkų, gal būtume net laimėje“, - teigia Antanas Skarbalius.

Trenerio teigimu, portugalams šiose varžybose daug padėjo jų sirgalių palaikymas. Jų buvo prisirinkusi pilna salė, su būgnais, vėliavomis, o lietuvių buvo vos vienas kitas.

„Neatmetu galimybės, kad nemažai Portugalijos sirgalių atvyks ir į Lietuvą, todėl mums labai reikėtų lietuvių sporto aistruolių pagalbos“, - sako rinktinės treneris Antanas Skarbalius.

Kaip sakė Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Vidas Mikalauskas, Lietuvos rankininkų rinktinė yra pakankamai stipri ir keletą metų iš eilės jai pavyko įveikti Europos čempionato atrankos grupių priešininkus, todėl tikimasi, kad laimė nenusisuks ir šiais metais.

Be Portugalijos, Lietuvos priešininkai Europos rankinio čempionato atrankos varžybose yra Bulgarija. Su šia komanda Lietuvos rinktinė sausio 12 d. kovos Alytaus sporto rūmuose, o sausio 16-ąją – Bulgarijoje.

Bulgarijos ekipa yra gerai pažįstama Lietuvos rankininkams. Su šia komanda kovota pernai vykusiose pasaulio čempionato atrankos varžybose. Abu kartus mūsų sportininkai priešininkus nesunkiai įveikė 35:17(15:6) ir 36:19(19:7).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją