Kaip sakė l.e.p. Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Vidas Mikalauskas, Lietuvos rankininkų rinktinė yra pakankamai stipri ir keletą metų iš eilės jai pavyko įveikti Europos čempionato atrankos grupių priešininkus, todėl tikimasi, kad laimė nenusisuks ir kitais metais.

Iš šeštojoje atrankos grupėje, kurioje kovos mūsų šalies rankininkai, esančių komandų lietuviams geriausiai pažįstama Bulgarijos ekipa. Su šiais rankininkais kovota šiemet vykusiose pasaulio čempionato atrankos varžybose. Abu kartus mūsų sportininkai priešininkus nesunkiai įveikė 35:17 ir 36:19.

Tuo tarpu Portugalijos rinktinė yra mums mažiau pažįstama, su ja dar nėra tekę susitikti kvalifikacinėse varžybose. Žinoma tik tiek, kad šioje šalyje rankinis labai populiarėja ir jų atstovai tikrai sieks aukštos vietos grupės varžybose.

Lietuvių pirmuoju varžovu ir bus Portugalijos rinktinė. Pirmasis susitikimas įvyks jau sausio 5 dieną Viseu mieste. Po to, sausio 9-ąją Kauno sporto halėje - atsakomasis mačas. Su bulgarais mūsiškiai rungtyniaus sausio 12-ąją Alytuje sporto rūmuose, o antrasis susitikimas vyks sausio 16-ąją Varnoje.

Kaip informavo rinktinės vyr. treneris prof. Antanas Skarbalius, mūsų šalies rinktinėje dėl įvairių priežasčių nematysime keleto pajėgių legionierių: Juliaus Marcinkevičiaus (Šveicarija), Roberto Paužuolio, Mariaus Kasmausko (Vokietija), Vytauto Žiūros (Austrija).

„Tačiau ir be jų mūsiškiai pajėgūs kautis su varžovais bei juos nugalėti, turime išties stiprią komandą. Jei dar turėsime stiprų sirgalių palaikymą, esu tikras, kad pergalės bus mūsų“, - įsitikinęs treneris Skarbalius.

Lietuvos rinktinėje bene stipriausioji grandis bus vartininkai - Austrijoje rungtyniaujantis Arūnas Vaškevičius ir Vokietijoje žaidžiantis Almontas Savonis. Šie rinktinės veteranai ne kartą įrodė savo meistriškumą, todėl ir dabar treneriai tiki jų pajėgumu.

Kitu žaidėju meistriškumas taip pat aukšto lygio. Tikimasi, kad šį kartą labiau turėtų atsiskleisti įvairiose pozicijose galintis rungtyniauti Augustas Strazdas (Islandija), taip pat Andrius Račkauskas, Nerijus Atajevas (Prancūzija), Vaidotas Grosas (Kauno „Granitas“), Tautvydas Mikalauskas (Varėnos „Ūla“), patyrę rinktinės veteranai Gintaras Savukynas (rinktines kapitonas), Dalius Rasikevičius (Panevėžio „VikingMalt“), Andrius Stelmokas (Vokietija), Vaidotas Klimčiauskas (Šveicarija) ir kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją