Disko metikas baigė LKKA

Dukart olimpinis disko metimo čempionas Virgilijus Alekna, paklaustas apie reikšmingiausius, tačiau su sportu nesusijusius praėjusių metų jo šeimos gyvenimo įvykius, pirmiausiai pasidžiaugė, kad sūnūs ir žmona, taip pat kiti artimieji nesiskundžia sveikata.

“Tai svarbiausia. Niekas kitas nesukelia tiek rūpesčių ir nesujaukia nuotaikos, kaip sunkios ligos. Ačiū Dievui, šiais metais visus maniškius tos negandos aplenkė.

O šiaip man sunku iš savo kasdienybės išskirti nesportinius dalykus, jų labai nedaug, nes profesionalaus sportininko gyvenimas - beveik vien sportas: treniruotės, komandiruotės, varžybos.

Tiesa, neseniai baigiau Lietuvos kūno kultūros akademiją. Žmona Kristina pradėjo nedidelį verslą - Vilniuje atidarė interjero puošybos elementų parduotuvę. Žodžiu, visko buvo po truputį”, - vardijo “Kauno dienai” geriausias 2004 metų Lietuvos atletas.

“Šiemet baigiau mokslus Kanzaso valstijos universitete, turiu kineziologės bakalaurės diplomą. Be to, šioje aukštojoje mokykloje padėjau dirbti trenere. Po olimpiados prireikė apsilankyti pas gydytojus, bet nieko baisaus nebuvo - jau pasigydžiau.

Tačiau man tai - antraeiliai dalykai, palyginti su tuo, ką pasiekiau Atėnų olimpinėse žaidynėse. Sidabro medalis užgožė viską, net asmeninį gyvenimą. Šiemet viršų ėmė sportas”, - sakė viena pajėgiausių pasaulio daugiakovininkių Austra Skujytė.

Premiją ir BMW investavo į butą

“Metų akcentas buvo Atėnų olimpinės žaidynės, todėl asmeniniam gyvenimui neturėjau laiko. Na, po olimpiados galėjau šiek tiek pasirūpinti ir savo buitimi”, - sakė olimpinis vicečempionas penkiakovininkas Andrejus Zadneprovskis.

Olimpinis medalis buvo svarbiausias metų įvykis atletui. Už jį gauta 200 tūkstančių litų premija bei naujas trečios klasės BMW automobilis leido iš Klaipėdos kilusiam sportininkui pagerinti savo gyvenimo sąlygas - jis įsigijo erdvesnį būstą, į kurį buvo investuota visa premija ir net BMW automobilis.

“Truputį pasidžiaugiau automobiliu ir jį pardaviau, nes neužteko pinigų butui. Dabar važinėju truputį kuklesne mašina”, - pasakojo A.Zadneprovskis.

Su drauge Marija auginantis dukrą penkiakovininkas teigė, kad erdvesnis nei jo turimas vieno kambario butas reikalingas tam, kad galėtų iš Klaipėdos atsivežti savo šeimą, kuri dabar daugiausia laiko praleidžia Klaipėdoje.

“Į naują butą įsikelsiu tikriausiai pavasarį. Dar nežinau, ar šeima iškart atsikraustys, ar ne, nes aš vėl mažai namuose būsiu, dar žadu sportuoti. Jau grįžau į normalų gyvenimą - visi sveikinimai baigėsi, pradėjau pasirengimą naujam sezonui”, - kalbėjo A.Zadneprovskis.

Jo komandos draugas Edvinas Krungolcas tvirtino, kad visus svarbiausius asmeninius reikalus atidėjo 2005 metams.

Čiuožėjai taps vilniečiais

Mintimis apie įkurtuves gyvena ir ledo čiuožėjų pora Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. Nutarę Turino olimpiadai rengtis Lietuvoje, jie pagaliau įgyvendino savo seną svajonę - įsigijo butą Vilniuje, ant Neries kranto. Prieš keletą metų, pamačiusi atsinaujinusį Vilnių, M.Drobiazko susižavėjo šiuo miestu ir nuo tada puoselėjo svajonę jame apsigyventi.

“Kol kas dar tik rengiamės įkurtuvėms. Buto apdaila daugiausia rūpinasi Margarita - šis darbas jai teikia didžiulį malonumą, - pasakojo P.Vanagas. - O į savo namą pamaskvyje jau grįžtame tik kaip į svečius”.

Tačiau čiuožėjai tvirtino, kad vis dėlto visi svarbiausieji jų gyvenimo įvykiai yra siejami su sportu. Todėl P.Vanagas, vardydamas įsimintiniausius 2004 metų darbus, sakė, kad pirmoje vietoje yra jų apsisprendimas dalyvauti Turino olimpiadoje.

Į antrąją vietą pora įrašė rudenį Vilniuje vykusį jų pačių organizuotą “Misterijos šou”. Naujam butui Vilniuje buvo skirta trečioji vieta.

Po sezono iškentė operaciją

Olimpiada beveik viską užgožė ir dviratininkei Editai Pučinskaitei.

“Ir aš, ir mano vyras prieš olimpiadą kartu keliavome po varžybas ir stovyklas. Tik po to vienas kitam ir namams galėjome skirti daugiau dėmesio”, - sakė E.Pučinskaitė.

Pasibaigus sezonui dviratininkė buvo atsidūrusi medikų globoje - ji ryžosi nosies pertvaros operacijai.

“Jau senokai man buvo sunku kvėpuoti, todėl pagaliau ryžausi atsikratyti šios problemos. Operacija man buvo atlikta Italijoje, ji pavyko, todėl dabar jaučiuosi gerai ir jau rengiuosi naujam sezonui”, - džiaugėsi E.Pučinskaitė.

Vienas didesnių bendrų E.Pučinskaitės ir jos vyro Roberto Rosi malonumų buvo namų atnaujinimas.

“Įsirengėme vieną naują kambarį. Ne, jis dar nenumatytas vaikui, - juokėsi Edita. - Mes jau ne pirmą kartą su vyru, pasibaigus sezonui, pasineriame į namo tvarkymo rūpesčius. Tai - labai malonūs mums abiem darbai, per kuriuos pailsime nuo sporto”.

Prieš šventes su naująja Milano “Nobili Rubinetterie-Guerciotti” komanda E.Pučinskaitė slidinėjo kalnuose - pasirengimas naujajam sezonui jau prasidėjo.

Žaidėjos atgaiva - sūnus Tomas

Ramus šeimyninis gyvenimas, galimybė džiaugtis savo namais didžiausia paguoda yra ir krepšininkei Jurgitai Štreimikytei.

Jai šie metai labiausiai įsiminė sūnaus Tomo čiauškėjimu. Vasarį antrąjį gimtadienį švęsiantis geriausios Lietuvos krepšininkės pirmagimis sūnus prieš keletą mėnesių pradėjo kalbėti ir dabar tai daro nesustodamas.

“Tomukas - didžiausias mūsų stebuklas, kiekvieną dieną jis tampa vis įdomesnis. O jo kalba mus gerokai pralinksmina”, - juokėsi J.Štreimikytė.

Su vyru Dainiumi Virbicku jaukiai įsikūrę Trakų rajone, jie poilsį randa tvarkydamiesi savo name ir aplink jį. Netrukus jie žada pirmą kartą užkurti baigiamą statyti pirtį.

Džiaugėsi vaikų gimimu

Kai kuriems sportininkams pats svarbiausias 2004 metų įvykis buvo vaikų gimimas. Pirmagimio sūnaus susilaukė krepšininkė Lina Dambrauskaitė-Sabaliauskienė, dukrų gimimu džiaugėsi buvę “Žalgirio” krepšininkai Giedrius Gustas ir Artūras Javtokas, balandį pasaulį išvydo “Lietuvos ryto” žaidėjo Simo Jasaičio sūnus.

Ketvirtas vaikas vasaros pabaigoje gimė daug išgyvenusio dviratininko Raimondo Rumšo šeimoje.

Rudenį džiaugsmingą žinią, kad rengiasi tapti mama, paskelbė dviratininkė Diana Žiliūtė. Laikinas buvusios pasaulio čempionės ir Sidnėjaus žaidynių prizininkės pasitraukimas iš sporto tapo geriausiu Atėnų olimpiados išvakarėse dviratininkių komandoje kilusio konflikto sprendimu. Savo pirmagimio su vyru italu Mauricijumi Maria D.Žiliūtė turėtų susilaukti pavasarį.

Treneris pasijuto nusikaltėliu

Lietuvos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas teigė, kad jam didžiausių nuosėdų šiais metais paliko nesusipratimas su viena valstybine įstaiga, dėl kurio jis pasijuto kone nusikaltėliu.

A.Liubinskas, einantis ir Vilniaus savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pareigas, pavasarį antrą kartą buvo priverstas kreiptis į chirurgus - jam buvo atlikta menisko operacija.

Turėdamas nedarbingumo lapelį, jis atliko reabilitacijos kursą. Tuo metu trims dienoms su Lietuvos futbolo federacijos atstovais buvo nuskridęs į Belgradą derinti 2006 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos varžybų tvarkaraščio.

“Tačiau dabar “Sodra” man pateikė puikią dovaną - nori atimti iš manęs pinigus už nedarbingumą, neva aš neturėjau teisės jų gauti. Bet juk reabilitaciją aš atlikinėjau, o į Belgradą buvau išvykęs ne asmeniniu, o valstybinės reikšmės reikalu.

Tačiau “Sodros” požiūris mane pribloškė, pasijutau beveik dideliu nusikaltėliu”, - pasakojo A.Liubinskas, kurio vadovaujama futbolo rinktinė sėkmingai pradėjo pasaulio čempionato atrankos kovas.