Aukšti svečiai įvertins galimybes arenoje 2006 metų žiemą surengti pasaulio ledo ritulio čempionato, kuris vyks Latvijoje, pogrupio varžybas.

"Džiaugiamės, kad turime galimybę jau beveik po metų į Lietuvą ir į "Siemens" areną atkreipti viso pasaulio ledo ritulio gerbėjų dėmesį. Arenos techninės galimybės leis joje surengti aukščiausio lygio ledo ritulio varžybas, kurioms jau dabar esame visiškai pasiruošę",- sakė Saulius Budrevičius, "Siemens" arenos savininkės ir valdytojos "Rubicon eventus" generalinis direktorius.

Pagrindiniai planetos ledo ritulio čempionato pogrupio organizatorių reikalavimai yra tie, jog arenoje būtų įrengtos visos reikalingos komunikacijos. Ledo aikštė būtų pakankamai didelė - 60 m ilgio ir 30 m pločio bei salėje tilptų ne mažiau nei 8000 žiūrovų.

"Siemens" arena atitinka standartinius ledo aikštės dydžio reikalavimus, o per ledo ritulio varžybas arenoje gali tilpti iki 8,7 tūkst. žiūrovų.

Po "Siemens" arenos grindiniu yra išlieta plokštė ledui ir išvedžiota net 15 kilometrų šaldymo vamzdyno, kurio pagalba arena pasaulinio lygio ledo aikšte tampa vos per parą.

"Manau, kad galimybė surengti pasaulinės svarbos ledo ritulio čempionato pogrupio varžybas "Siemens" arenoje neabejotinai prisidės prie šios sporto šakos populiarinimo mūsų šalyje ir pakylės ją į visiškai naują lygį. Tikiuosi, kad šis renginys bus reikšmingo mūsų bendradarbiavimo pradžia, siekiant kartu su arenos valdytojais vystyti Lietuvos ledo ritulį",- teigė Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas Rolandas Bučys.

Ledo renginiui "Siemens" arenoje yra pritaikytas visas pastatas su jo vėdinimo, garso bei saugos sistemomis. Specialios oro cirkuliacijos dėka šalia ledo sėdintys žmonės praktiškai nejaučia šalčio, o 5 centimetrų nuo ledo atstumu, kaip reikalaujama pasaulio ledo arenose, yra palaikoma pastovi žema temperatūra.

2006 metų pasaulio ledo ritulio čempionato pogrupyje susirungs 4 komandos, bus sužaistos 6 rungtynės. Planuojamos pogrupio rungtynės "Siemens" arenoje vyktų tris dienas.

Latvijoje jau nuo rudens yra statoma arena, skirta planetos ledo ritulio čempionatui, kurios statybos darbus planuojama baigti iki 2006 metų vasario 1 dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją