Čempionato direktorius Virginijus Daukšys tikina, jog Kaune esančios lengvosios atletikos bazės iki čempionato bus baigtos renovuoti ir atitiks visus tarptautinius reikalavimus. Tikimasi, jog Lietuvai bus patikėta rengti ir daugiau panašaus masto renginių.

Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionate dalyvaus apie 1300 sportininkų iš 49 valstybių, su jais atvažiuos dar apie 600 lydinčių asmenų. Čempionato sąmata - apie 10,5 mln. litų. Sporto bazių atnaujinimui šiemet iš Vyriausybės skirti 2,5 mln. litų, kitais metais ji numačiusi skirti dar 4,1 mln. litų. Likusius beveik 4 mln. litų, kurie reikalingi paties čempionato organizavimui, tikimasi surinkti iš rėmėjų.

Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionatas jau turi generalinį rėmėją. Koncerno "Achemos grupė" prezidentas Bronislovas Lubys ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis pirmadienį Kauno miesto mero kabinete pasirašė generalinio rėmimo sutartį, kuria "Achemos grupė" įsipareigojo skirti čempionatui ne mažiau kaip 200 tūkst. litų.

Šiais metais atnaujinta Stepono Dariaus ir Stasio Girėno stadiono danga, greta sporto halės, buvusioje automobilių stovėjimo aikštelės vietoje, įrengta apšilimo ir šuolininkų aikštė. Kitais metais dar turės būti įrengta tolimų metimų apšilimo aikštė ąžuolyne.

S. Dariaus ir S. Girėno stadione vietoje pasenusios švieslentės bus pastatytas 4 metrų pločio ir 8 metrų ilgio vaizdo ekranas. Taip pat numatoma suremontuoti patalpas po tribūnomis, šiek tiek bus tvarkomos ir pačios tribūnos.

"Mes padarysime labai gerai. Turime parodyti visai Europai, kad galime organizuoti, priimti svečius", - nedvejoja Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas. Kaune jau ne kartą apsilankę Europos lengvosios atletikos asociacijos atstovai, pasak čempionato organizatorių, neturėjo jokių pastabų.

Bene daugiausia nerimo kelianti problema - sportininkų ir lydinčių asmenų apgyvendinimas. Kadangi Kauno viešbučiuose gali pristigti vietų, svarstoma galimybė dalį svečių apgyvendinti Birštone.

Kaune varžysis Europos lengvosios atletikos lyderiai iki 20 metų. "Beveik neabejoju, kad Kaune dalyvaus būsimos Pekino olimpiados prizininkai", - žurnalistams po sutarties pasirašymo sakė V. Daukšys, kuris čempionato organizavimo darbus pradėjo prieš dvejus metus.

Čempionato dalyviams keliami aukšti kvalifikaciniai normatyvai. Lietuvai, kaip čempionato šeimininkei, kiekvienoje iš 44 rungčių garantuota po vieną vietą. Pasak V. Daukšio, Lietuvos favoritė - Lina Grinčikaitė, kuri tarp bendraamžių yra viena greičiausių 100 metro distancijos bėgikių ne tik Europoje, bet ir pasaulyje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją