Jau ketvirtus metus iš eilės Suomijos kalnų kurorte Suomutunturi, esančiame ant speigračio, vykstančiose Baltijos taurės varžybose prizininkais tampa šeši kiekvienos grupės arba absoliučios įskaitos lyderiai.

Greičiausioje ir pavojingiausioje – Super-G – rungtyje sportininkams antradienį papildomų sunkumų sukėlė ir nuolat kritęs sniegas. Nors atsirasti nelygumams ar duobėms neleido trasos lygintojai, nuolat slidėmis lyginę šlaitą, griuvimų neišvengta. O viena Latvijos slidininkė net atsidūrė medikų rankose.

Visiems startavusiems lietuviams pavyko sėkmingai pasiekti finišą – ir vaikų, ir jaunimo bei suaugusiųjų varžybose.

„Super-G – ne mūsų rungtis. Mes neturime galimybių jos treniruotis. Todėl daug daugiau tikimės slalomo milžino ir slalomo varžybose“, - neslėpė kalnų slidinėjimo treneris Audrius Santackas.

Lietuvoje Super-G varžybų ar pratybų neįmanoma surengti, nes nėra tinkamo ilgio šlaitų, o rengti treniruotes užsienyje - per brangu, nes šios rungties treniruotės gali vykti tik kitiems slidininkams uždarytoje trasoje. Todėl net mūsų šalies kalnų slidinėjimo lyderiai Super-G trasą įveikia vos po kelis kartus per metus.

Absoliučioje jaunimo, elito ir senjorų įskaitoje aukščiausiai iš lietuvių pakilo 15-metis Rokas Zaveckas. Jis užėmė 16-ą vietą tarp 43 dalyvių, o jaunimo grupėje, kurioje jam teko varžytis ir su dvidešimtmečiais sportininkais, R. Zaveckas buvo devintas.

Antras tarp lietuvių absoliučioje įskaitoje netikėtai finišavo 35 metų Jurgis Janulionis. Jis buvo 26-as. Senjorų grupėje jo rezultatas – septintas.

Rimtai nesportuojantis J. Janulionis prieš varžybas juokavo, kad jam svarbiausia – aplenkti savo 10 metų vyresnį brolį Adomą. Šis tarp visų dalyvių liko 31-as.

Vaikų lenktynėse, kurių dalyviams teko įveikti kiek trumpesnę trasą, aukščiausiai iš mūsų šalies kalnų slidininkų pakilo 15-metis Kasparas Gudžius. Jis liko 17-tas bendroje įskaitoje, o tarp bendraamžių buvo 13-tas.

Trečiadienį sportininkai varžysis slalomo milžino trasoje, ketvirtadienį – slalomo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją