„Akivaizdu, kad jie pasaulį mato taip, kaip nori. Jiems viskas nuostabu, saulutė šviečia ir gyvenimas puikus. Iš tiesų yra ne taip. Tokių akinių trūkumas – aklumas realybei. Pakeiskite savo akinių stiklių spalvą ir susiveržkite diržus. Nustokite leisti daugiau pinigų, negu reikia“, – čempionato dalyvius paragino funkcionierius.

„Galima būtų įvesti privalomas biudžeto lubas visoms komandoms, remiantis mažesniųjų ekipų išlaidomis, tačiau didžiosioms tokia mintis nepatinka ir jos tam nuožmiai priešinasi. Aš tam pritarčiau. Tai, manau, gali būti įgyvendinta“, – pridūrė jis.

Komandų biudžetų lubas norėta įvesti dar 2009 metais, tačiau tuomet „Formulės-1“ ekipos pačios tarpusavyje sutarė dėl alternatyvios priemonės – pasirašė Išteklių ribojimo susitarimą (RRA).

Savireguliacija komandų tarpe kelia didelių abejonių – ekipos dažnai įtaria viena kitą sutarties pažeidimais, kurių dėl skaidraus audito proceso nebuvimo negali įrodyti.

Be to, susitarimu numatyta išteklių riba yra pasiekiama tik trims-keturioms rikiuotės komandoms, todėl ir toliau išlieka didžiulė finansinė praraja tarp čempionato lyderių ir autsaiderių.